Zadovoljna.si
Kim Kardashian

Moda

Pozor! Na pohodu je 'baking'!

Ma.K.
26. 08. 2015 08.02
12

Letošnjo jesen si bomo popolno naličen obraz očitno zagotovile z lepotno tehniko, imenovano 'baking'. Čeprav bi besedo v angleščini povezovali s peko, pa gre pravzaprav za nekoliko dalj časa trajajoč nanos korektorja in pudra v prahu v predelu pod očmi in na bradi, pomembno vlogo pa igra tudi telesna temperatura.

 

Zvezdnica resničnostnih šovov Kim Kardashian sicer prisega na contouring – tehniko ličenja, ki temelji na poudarjanju obraza s pomočjo svetlejših in temnejših odtenkov pudra. A sedaj naj bi starleta iznašla lastno metodo senčenja obraza, ki naj bi bila idealna za popolno polt, imenuje pa se baking. S svojim vizažistom Mariem Dedivanovicem je pred dvema mesecema celo posnela videopriročnik o tej tehniki ličenja in ga najavila na svojem profilu družbenega omrežja Instagram.

Kako deluje?

A baking kljub svojemu imenu nima prav nič opraviti s kuhinjo. Pri tej tehniki ličenja gre namreč za to, da s pomočjo telesne temperature ustvarite naraven in dolgoobstojen make-up.

 

A photo posted by Natale Ali (@nataleali) on

Po tem, ko nanesete plast tekoče podlage, v predelu pod očmi in po potrebi tudi po bradi nanesete debelo plast za odtenek svetlejšega korektorja, nato pa še za odtenek svetlejšo plast pudra v prahu. Za večji učinek slednjega nanesite tudi po dolžini ličnic in po nosu. Nanešeno pustite delovati najmanj 10 minut. V tem času bo telesna temperatura korektor in puder stopila s kožo ravno toliko, kolikor je potrebno za popolno polt. Nato korektor in puder v prahu z gobico ali čopičem previdno razmažite po obrazu.

Z daljšim časom izpostavljenosti se koža in ličilo bolje povežeta. Polt je tako videti bolj enakomerna in zdrži tudi na izjemno visokih temperaturah, ne da bi se začela svaljkati. Poleg tega so poteze obraza s to metodo ličenja mehkejše in manj vpadljive, kar ustvarja naravni videz kože. Namesto baking se za to tehniko uporablja tudi ime cooking, izhaja pa iz transvestitske scene. Transvestiti naj bi to posebno tehniko ličenja za brezhiben in obstojen make-up namreč uporabljali že vrsto let.
 

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375