Zadovoljna.si
Za zdrave oči in sijoč pogled upoštevajte sledeča pravila.

Lepota

Da bodo vaše oči zasijale v vsej svoji lepoti

S.O.
27. 09. 2011 14.40
2

Lepota pogleda ni odvisna zgolj od pravilne izbire ličil. Gre za skupek, ki ga prinašata počitek, pravilna nega, uravnovešena prehrana in premišljena izbira kozmetike, kar večkrat rade pozabimo. Če torej želimo, da bodo naše oči zažarele v naravnem sijaju, moramo upoštevati sledeče nasvete in se izogibati neprestanemu gledanju v računalniški zaslon ali televizor.

Za zdrave oči in sijoč pogled upoštevajte sledeča pravila.
Za zdrave oči in sijoč pogled upoštevajte sledeča pravila.FOTO:
Tanka in občutljiva

Koža, ki obdaja oči, je tanjša kot na preostalih delih obraza in naj bi merila zgolj 1,5 milimetra. Razlikuje se tudi njena tekstura – ta je mnogo bolj izsušena in manj elastična. Ob nanosu kreme moramo biti zato izredno previdni in nežni, saj je ne želimo poškodovati in po nepotrebnem raztegniti. Kremo na področje oči zato vtirajte počasi, z nežnim tapkanjam ali prijetno masažo. Če ob tem uporabljate različne izdelke za blaženje podočnjakov, jih za boljši učinek in prijeten občutek hranite v hladilniku.

Hrana za čaroben pogled

Zagotovo so vam vse pozitivne lastnosti korenčka razložile že vaše babice, znanstveniki pa so prepričani da oranžna zelenjava ni zgolj edina hrana, ki pripomore k boljšemu vidu. Ljudje naj bi za lepši sijaj in zdravje oči zaužili veliko vitamina A, C in E. Priporočeno je tudi zmerno uživanje oreščkov, soje, peteršilja, zelene zelenjave in citrusov. Ob pravilni prehrani ne smete pozabiti še na redno pitje tekočine – nesladkanih čajev in vode.

Korenček za zdrave oči.
Korenček za zdrave oči.FOTO: iStockphoto
Vaje za sprostitev

Ker je velika večina ljudi obsojena na vsakdanje delo z računalnikom, so oči pogosto utrujene, otekle, rdeče in razdražene. Ob tovrstnih situacijah je osušeno oko treba navlažiti s kapljicami. V lekarni povprašajte po izdelkih za vlaženje oči, ki so neškodljivi in jih lahko uporabljajo tudi ljudje brez leč. Seveda obstajajo tudi kapljice, ki so namenjene ljudem, ki se lečam ne morejo odpovedati.

Med odmorom pa svoje oči pomirite z zeleno barvo (1 minuto glejte v zelen papir), z mežikanjem (15 sekund hitrega mežikanja) ali z nekajminutno temo (zaprite oči za 1 do 3 minute). Boleče oči lahko privedejo tudi do lažjega glavobola, zato ne tvegajte in si privoščite krajši odmor na svežem zraku.

Vsak večer skrbno odstranite vse ostanke ličil.
Vsak večer skrbno odstranite vse ostanke ličil.FOTO: iStockphoto
Temeljito čiščenje

Ličila vsak dan skrbno odstranite in temeljito očistite kožo v okolici oči. Dolgo obstojna ličila bo odstranilo naravno mandljevo olje, ki ga nanesete na košček vate in z nežnimi, počasnimi gibi temeljito očistite kožo in ličila. Obenem bo mandljevo olje poskrbelo za hitrejšo obnovitev in rast trepalnic, njegovi učinki pa bodo vidni že po enem tednu uporabe. Izogibajte se umetnim tonikom, ki dražijo in sušijo očesno sluznico.

Pravilno ličenje

Pred nanosom pudra podočnjake skrbno zakrijte s svetlim korektorjem, ki ga nanesite s prstnimi blazinicami in nežnim tapkanjem. Če želite svoje oči poudariti in optično povečati, uporabite svetlo senčilo, ki ga nanesite v notranje kotičke veke. Velike oči boste pomanjšali s črno črto v notranjosti veke, medtem ko bo rjavo ali črno senčenje nekoliko omililo oči, ki se nahajajo zelo blizu.

Črta v notranjosti očesa bo oči optično zmanjšala, črta zunaj pa povečala.
Črta v notranjosti očesa bo oči optično zmanjšala, črta zunaj pa povečala.FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404