Zadovoljna.si
Prsi

Moda

Majhne prsi so lahko prednost

Z.K.
28. 04. 2011 15.58
0

Običajno si ženske z majhnim oprsjem želijo, da bi jih mati narava bolj obdarila, nekatere pa so nad svojo majhno košarico dobesedno navdušene. Dejstvo je, da manjše oprsje prinaša prednosti, tako z zdravstvenega kot tudi seksualnega vidika. Povrhu vsega pa je manj prsata ženska videti mlajša.

Prsi
PrsiFOTO: iStockphoto

Večji užitek

Raziskava, ki so jo opravili na dunajski univerzi, je pokazala, da so večje prsi včasih manj občutljive na dotik. Prsi so sestavljene iz čvrstih mlečnih žlez in maščobnega tkiva. "Večje prsi imajo več maščobnega tkiva kot žlez, ki veljajo za najbolj občutljiv del,“ pravi seksologinja Rachael Ross in doda: "Manjše prsi je med predigro tako lažje stimulirati, saj okoli ni toliko maščobnega tkiva.“ Zaradi velikosti in teže jih vaš partner lahko lažje zaobjame in se z njimi poigra, kar predstavlja še dodatno stimulacijo. 

Lažje odkrijete raka

Zaradi manjšega oprsja lahko med samopregledovanjem dojk, ki je bistveno za zgodnje odkrivanje raka, lažje otipljete zatrdlino. Velike prsi so tudi precej težke, kar poveča pritisk na telo, to se odraža v slabši drži, zaradi napetega vratu pa so lahko pogostejši tudi glavoboli.

Videti ste mlajše

Velike prsi običajno bolj pritegnejo moške poglede. Pa veste, zakaj? V kameni dobi so moški s pogledom na ženske prsi določili njihovo starost. "Večje prsi se čez čas povesijo in to je bil tudi indikator starosti,“ pojasni Satoshi Kanazawa, evolucijski psiholog z londonske univerze. S tega vidika je pri ženskah z majhnim oprsjem veliko težje določiti starost. Gravitacija na manjše oprsje tako nima tolikšnega vpliva in bo ostalo pokončno tudi v bolj zrelih letih.

 

Ženske vse manj kupujejo podložene nedrčke.
Ženske vse manj kupujejo podložene nedrčke.FOTO: iStockphoto
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478