Zadovoljna.si
Lepo pobarvani lasje

Moda

Previdnost ne bo odveč!

M.K.
19. 12. 2013 08.25
4

Če pozorno pogledate fotografije zvezdnic svetovnega formata, boste na njihovih laseh opazili malo morje različnih barvnih nians. Večina si lase barva v več tonih, kar je krivo za to, da je njihov obraz videti svetlejši, lasje pa živahnejši in razkošnejši. A čeprav je barvanje las na prvi pogled morda videti enostavno, temu niti približno ni tako – no, vsaj če si želite v svoji barvi resnično žareti.

Lepo pobarvani lasje
Lepo pobarvani lasjeFOTO: Pinterest

Vse ženske, ki si že dalj časa barvajo lase, vedo, da morajo biti lasje pred barvanjem umazani. V tem primeru se barva namreč bolj oprime vlaken, prav tako pa obstaja manjša verjetnost, da boste razdražili lasišče, kot če bi pred tem uporabili šampon. Temnejši odtenki barve so veliko manj škodljivi za lase kot svetlejši, saj jih slednji hitreje izsušijo in stanjšajo. Poleg tega je potrebno paziti tudi na to, da barve ob nanašanju ne popackate po obrazu, saj bo pustila temne sledi, ki se jih boste le stežka znebile. Zato obraz pred barvanjem obvezno namažite z običajno vlažilno kremo, nato pa še s tankim slojem vazelina. Premažite predvsem zgornji del čela, ušesa in vrat. Če se vseeno popackate na delu, ki ga niste posebej zaščitile, boste barvo najlažje odstranile s pepelom.

Nakupujte premišljeno

Šampon ni edini izdelek za nego las, ki je prilagojen posebej za barvane lase. V drogerijah so vam na voljo tudi regeneratorji ter raznorazna razpršila, ki bodo preprečili prehitro bledenje barve ter lase oskrbovali z vlago, mehkobo in svileno gladkostjo. Žal pa lahko v barvah za lase najdemo tudi sestavine, ki so znane po svoji škodljivosti, zato je pomembno biti pri izbiranju še posebej pozoren na deklaracijo. Še posebej se je potrebno denimo izogibati sestavinam, kot sta amonijak, ki izsuši in opeče lase, ter svinčev acetat, ki je zelo strupen. Če je le mogoče, uporabite najbolj naravno barvo za lase, kar jih ponujajo v vaši priljubljeni drogeriji. Pregledovanje deklaracij vam bo sicer res vzelo nekoliko več časa, a verjemite, da vam bodo lasje še kako hvaležni.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478