Zadovoljna.si
Obutev

Moda

Prihajajo gležnarji s stabilno peto!

S.O.
20. 10. 2011 15.40
1

Jesensko-zimsko obutev bodo tokrat odlikovali naravni odtenki pisanega listja. Med barvami se pogosto pojavljata siva in oker barva, veliko bo krzna, okrasnih zakovic in vezalk, vrača pa se tudi priljubljen trend živalskih potiskov. Med modno obutvijo tokrat izstopa model, ki sega malo čez gleženj.

Obutev
Obutev FOTO: Reuters
Elegantni pohodniški čevlji

Špičaste, zašiljene in tanke pete bo tokrat zamenjal nekoliko bolj robusten in debelejši model. Korak bo postal udobnejši, kljub temu da se velikost pete ne bo bistveno spremenila. Ta še vedno ostaja zvesta 10 centimetrom in več. Veliko obutve krasi še platforma in nazobčan podplat, da pa je vse skupaj še bolj podobno elegantnim pohodniškim čevljem, je sredinski del okrašen z vezalkami in zakovicami. V nekaterih primerih vezalke dopolnjuje ali nadomešča krzno.

Klasika z novodobnim pridihom

Popolnoma v koraku s časom bo v hladnih dneh tudi klasičen, nekoliko pozabljen in zastarel model gležnarjev brez platforme in z okroglo sprednjo konico. Na zunanji strani ga običajno krasi zakovica ali zadrga, peta pa je stabilna in visoka. Njena struktura večkrat spominja na obrabljen les. Barve so nekoliko igrivejše in se gibljejo od klasične črnine do opazno oranžne ali modre barve.

Polna peta

Enega izmed bolj priljubljenih modelov krasi polna peta, ki je v nekaterih primerih oblečena v enak material kot njena osnova, ponekod pa intenzivno izstopa s svojo kontrastno barvo ali teksturo. Zunanjo ali notranjo stran obutve krasi še neopazna zadrga, sam čevelj pa običajno ni zasičen z različnimi detajli.

LBB

Če med poplavo modne obutve ne morete najti modela in barve, ki bi vam popolnoma ustrezal, oblikovalci svetujejo, da se odločite za 'LBB' (Little black boot ali Mali črni škorenj), ki bo ustrezal tako dnevni kot tudi večerni različici oblačil. Čevelj naj krasi klasična, robustna peta in blaga platforma. Sama osnova naj bo izdelana iz kakovostnega črnega usnja, monotonost pa lahko razblini majhen detajl, kot je zadrga ali kovinska zakovica.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399