Zadovoljna.si
Sijoče noge - 5

Lepota

Pripravljen v samo dveh minutah!

U.S.
27. 05. 2014 08.31
2

Ženske smo pač rade lepe in urejene. Še posebno smo občutljive, ko posije sonce in moramo sleči težka zimska oblačila. Takrat nas skrbi, ali je vse na svojem mestu. Je trebušček dovolj raven, je ritka dovolj čvrsta in seveda - ali so noge dovolj gladke.

Sijoče noge - 2
Sijoče noge - 2FOTO:

Ja, naše nadležne dlačice pridejo še posebej do izraza spomladi in poleti, ko ponosno razkazujemo lepo zagorelo golo kožo. Problem pa ponavadi nastane, ker se nam depilirati vsak dan ne da, poleg tega pa za to nimamo vedno časa. Še težje se odločimo za obisk lepotnega salona, ki je nenazadnje znova povezan z določenim časom, ki ga za to porabimo, zanemarljiva pa niti vsota, ki jo moramo tam odšteti za opravljen lepotni poseg.

Torej, najlažje je, če se depilacije lotimo kar same v domači kopalnici.

Za izdelavo domačega voska za depilacijo potrebujete:

- 1 skodelico sladkorja

- ¼ skodelice medu

- Pol limone

- Paličico (lahko od sladoleda)

- Bombažne trakove (tkanina iz čistega bombaža)

- čistilni robček

Vse sestavine (razen seveda čsitilnega robčka) dobro zmešajte v posodici in jo postavite v mikrovalovko. Segrejte pri najvišji temperaturi (lahko tudi na štedilniku) in vsake 30 sekund dobro premešajte. Ko se vse sestavine povežejo v gladko pasto, je vosek pripravljen. Prelijte ga v stekleno posodico in počakajte 5-10 minut, da se ohladi na sobno temperaturo.

Uporaba:

- Umijte in dobro obrišite dele telesa, kjer se boste depilirali

- Kožo nato obrišite s čistilnim robčkom, ki bo še dodatno odstranil vso maščobo s kože, jo zaščitil in kasneje olajšal odstranjevanje voska s kože.

- S paličico v smeri rasti dlačic nanesite vosek. Nato  nanj pritisnite bombažni trak.

- Dobro potapkajte in na hitro potegnite v nasprotni smeri rasti dlačic. Postopek po potrebi ponovite, dokler ne odstranite vseh dlačic.

- Kožo namažite s kakšno blagodejno hladilno kremo, lahko pa po opravljeni depilaciji kožo nežno zmasirajte tudi z ledeno kocko in bolečina bo nemudoma pozabljena.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493