Zadovoljna.si
Obrvi so okvir obraza.

Moda

Smernice ličenja dm: Tretji korak - obrvi in trepalnice

Vesna Pfeifer
26. 05. 2009 12.44
2

Ličenje je spretnost, ki se je z malce vztrajnosti lahko nauči vsaka. V Smernicah ličenja <a href = "http://www.dm-drogeriemarkt.si/" target="_blank"> dm</a> vas bomo skupaj z vizažistko Majo Šušnjara in simpatično vremenarko Katjo Jevšek popeljali v svet te umetnosti, ki jo ženske že od nekdaj s pridom uporabljajo, da bi ugajale sebi in drugim.

 

Obrvi so okvir obraza.
Obrvi so okvir obraza.FOTO: Miro Majcen

V prvem delu Smernic ličenja dm smo si ogledali, kako nanašamo tekočo podlago, korektor in kako matiramo obraz. Nato smo se naučili pravilno naličiti oči; tokrat pa si bomo ogledali kako naličiti obrvi in trepalnice. Če pravijo, da so obrvi okvir obraza, je ličenje trepalnic pika na i make upa. Ne glede na to ali se ličite dve uri ali 20 minut, razliko naredijo prav lepo oblikovane obrvi. Vašemu obrazu bodo dale nov videz, s pravilno obliko obrvi pa bodo vaše oči videti večje. Z lepimi obrvmi boste videti mlajše in bolj sveže.

Glavni namen oblikovanja obrvi in puljenja odvečnih dlačic je, da ustvarite zapeljiv videz, ki lepo poudari oči. Če boste same določile obliko obrvi, še preden vzamete v roko pinceto, dobro razmislite kakšno obliko želite. Najbolje bo, da se držite naravnega videza. Obrvi začnite oblikovati tako, da bodo proporcionalne z obrazom.

Pomagajte si s svinčnikom

Linijo določite tako, da si pomagate s svinčnikom ali čopičem. Postavite ga navpično prislonjenega na nos, linija pa naj poteka ob notranjem kotičku očesa. Kjer se svinčnik približa obrvi, je točka kjer se obrv začne. Najvišjo točko oziroma lok obrvi določite tako, da svinčnik prislonite k nosu, drugi del pa naj poteka čez zenico očesa. Kjer svinčnik seka točko na obrvi, tam se začne njen lok. Obrv se zaključi na mestu, na katerem s svinčnikom povežemo točki ob nosu in zunanjem kotičku očesa. Ko določite linijo obrvi, jih v primeru praznine dorišite, sicer pa preprosto populite. Posebno pozornost posvetite razdalji med obrvema. Večja je razdalja, širši bo videti nos. Če je med očesoma velik razmak, so obrvi lahko bliže korenu nosu. V priemeru pa da sta očesi bliže, strokovnjaki svetujejo nekoliko večji razmak med obrvema.

Pomagajte si s svinčnikom.
Pomagajte si s svinčnikom.FOTO: Miro Majcen

Kdaj h kozmetičarki

Brezoblične in neurejene obrvi lahko »pokvarijo« še tako lepo narejen make up. Če so vaše obrvi precej razmršene, se prvič prepustite spretnim rokam kozmetičarke, ki vam bo začrtala pravo obliko. Kasneje boste lahko obrvi urejale same, dlačice, ko bodo ponovno zrasle, boste preprosto populile. Obrvi lahko oblikujete s pinceto, lahko pa vam jih kozmetičarka oblikuje z voskom, vendar se morate pred tem temeljito pogovoriti o željeni obliki. Verjele ali ne, vendar oblika obrvi lahko veliko pove o vas. Prav zaradi njihove oblike lahko dajete videz ostre osebe, ali pa ste videti neškodljivi, umirjeni ali prestrašeni. Obrvi so tiste, ki bodo dale pečat vašemu videzu, dale vam bodo tisto, kar vas lahko naredi edinstvene.

Sama svoj mojster

Kadar začnete puliti obrvi, najprej populite nekaj dlačic na eni strani, nato pa še na drugi. Na ta način boste obrvi populile enakomerno. Nikoli ne pulite obrvi na vrhnjem delu, ker bodo dlačice začele divje rasti. Dlačice odstranjujte od spodaj navzgor, najprej tiste pod lokom obrvi. Bodite pozorne na naravno obliko obrvi, ki se ožijo proti robovom. S ščetko počešite obrvi navzgor in na stran, navzdol pa počešite dlačice, ki bi jih rade odstranile.

S svinčnikom za oči ali obrvi narišite željeno obliko in populite vse dlačice, ki so izven te oblike. Obrvi spulite s pinceto tako, da dlačico zagrabite čim bliže korenu. Pulite vsako dlačico posebej, vedno s spodnje strani obrvi in v smeri rasti. Gibi naj bodo hitri. Po puljenju obrvi počešite navzgor in proti zunajnjemu robu.

Obrvi bodo videti simetrične, če jih boste definirale s svinčnikom in senco. Če na posameznem delu manjka kakšna dlačica, mesto prekrijte z ostalimi dlačicami ali pa praznino črtkajte s svinčnikom. Obrvi še enkrat počešite in odstranite morebitno odvečno senco. Da bodo videti urejene, na ščetko nanesite lak za lase in potegnite čez obrvi. Če bi jih rade še dodatno učvrstile, uporabite prozorno maskaro.

Ličenje obrvi

Obrvi ličimo z barvo za obrvi, senco ali barvico. Z barvico narišemo rahle črtice, saj bi z ravno linijo bile videti preveč umetne. Po svinčniku uporabimo še senco, vendar moramo paziti, da barva ni pretemna ali presvetla. Da bodo obrvi videti lepše, jih na koncu počešemo. Pod obrvi lahko nanesemo svetlo senco, saj jih tako optično dvignemo. Uporabimo mat barvo, svetleča namreč ustvari učinek izbočenja, zgornji del veke pa bi bil videti napihnjen. Najbolj primerna barva je bež ali bela.

Pred nanosom maskare uporabite klešče za vihanje trepalnic.
Pred nanosom maskare uporabite klešče za vihanje trepalnic.FOTO: Miro Majcen

Od obrvi k trepalnicam

Ko uredimo obrvi, preidemo na trepalnice. Pred nanosom maskare uporabimo klešče za vihanje trepalnic. Zelo pomembno je, da trepalnice vihamo nenamazane, saj se v nasprotnem primeru lahko katera od trepalnic zlomi. Klešče pazljivo prislonimo na veko, paziti moramo, da ne zagrabimo veke, in stisnemo. Trepalnice stisnemo na treh delih: pri korenu, na sredini in na koncu, tako da dobimo lep lok.
Maskaro začnemo nanašati na trepelanice pri korenu in potegnemo do konca. Ker so na konici trepalnice svetlejše, so potem, ko nanesemo maskaro, videti daljše. Po prvem nanosu nekoliko poačakamo, da se maskara posuši, potem pa postopek ponovimo. Maskaro nanesemo tudi na spodnje trepalnice. Pred tem maskaro nekoliko obrišemo, da ne bo puščala sledi na koži.

Umetne trepalnice za piko na i

Kot dodatek lahko uporabimo še šopke umetnih trepalnic. S pinceto pazljivo primemo šopek trepalnic, ga rahlo pomočimo v lepilo in nalepimo med svoje trepalnice na veko. Vstavimo dva do tri šopke, in ko se lepilo posuši, na konice nežno nanesemo še nekaj maskare.

Tako drage dame, oči so naličene. V četrtem delu Smernic ličenja dm si bomo ogledale, kako pravilno senčiti lica in naličiti ustnice.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493