Zadovoljna.si
Najboljše je kupovati po evropskih ebayih, saj vam izdelkov, ki jih boste kupili, ne bodo carinili.

Moda

Šoping s Polono: Moda za plitev žep

Polona Zoja Jambrek
2008-05-21 12:24
6

Če ste modni odvisnik in ste v obdobju, ko vaši žepi ne pokajo po šivih zaradi preveč denarja, svojo modno abstinenčno krizo rešite s klikom na ebay.com.

Virtualni šoping

V času, ko je internet skorajda nabolj trendi medij, se na tem virtualnem svetu odpirajo tudi vedno nove možnosti nakupovanja. Trendi trgovina, ki fizično obstaja v materialnem svetu, mora imeti tudi svojo spletno stran, kjer prodaja svoje izdelke. Vendar pa se pri teh spletnih trgovinah zaplete, ko majico, ki nam je bila na sliki všeč in je prav tista, ki jo iščemo že mesece, želimo kupiti. Mnoge newyorške, japonske in angleške trgovine namreč zaenkrat po pošti dostavljajo le znotraj svojih meja. Spletni dražbeni strani ebay.com pa nacionalne meje niso ovira.

Trendi, a poceni, od nog do glave na spletni dražbeni strani ebay.com

Pa ne samo nacionalne meje, tudi cene niso ovira za šoping na ebayu. Če ste vsaj malo modni odvisnik in ste trenutno v obdobju, ko vaši žepi ravno niso tako polni kot prikazuje zgornja fotografija, potem ostanite z mano na tej strani in se rešite modne abstinenčne krize s klikom na spletno dražbeno stran ebay.com.

Kaj sploh je ebay?

Prav zaradi dražbene značilnosti, so cene pogosto zelo ugodne. Običajno prodajalci začnejo z zelo nizko izhodiščno ceno (tudi 1 evro), nato pa se povpraševalci "zagrebejo" in cene višajo. Če v ebay iskalnik vpišete na primer ključno besedo čevlji (pri ebayu se morate sporazumevati v tujem jeziku, odvisno od tega, na katerem kupujete. Sama bom navajala za primer angleškega ebaya) oziroma shoes (lahko ste tudi bolj natančni in poleg navedete še blagovno znamko), vam bo ebay ponudil določeno število zadetkov. Ko boste našli izdelek na uvodni slikici, kliknite nanj in si oglejte njegov opis in ceno. Če si ga želite, kliknite Place Bid (dražite) in počakajte nekaj dni. Tudi če boste pozabili, vas bo ebay po ebay poštnem predalu in po osebni elektronski pošti sproti obveščal, ali vas je kdo prehitel ali ste zmagali oziroma izgubili. Ko izdelek plačate (vsa navodila za prijavo in sistem plačevanja preberite na koncu članka), vam ga prodajalec pošlje po pošti; iz Evropske unije potuje paket približno en teden, iz drugih kontinentov pa nekaj tednov.

Priporočam ebaye znotraj Evropske unije


Ebay je svetovna spletna dražbena stran z ameriškim izvirnikom ebay.com. Zaradi velike popularnosti je seveda tudi vsaka država posebej ustvarila svoj ebay. Slovenija ga zaenkrat še nima, jih imajo pa naše bližnje in daljne sosede.

Najbolj priporočam angleško ebay spletno stran ebay.co.uk, saj je ponudba največja, Velika Britanija pa je tako kot mi v Evropski uniji, kar pomeni, da vam izdelkov, ki jih boste naročili in dobili v vaš poštni nabiralnik, ne bodo carinili.

"Dieselke" za 10 evrov

Sama se vedno hecam, da na ebayu dobiš res vse; od vibratorja pa do vrtnega palčka. Enako velja tudi za svet mode.


Izbirate lahko med različnimi modnimi stvaritvami, od prstančka na nogi do klobuka na glavi, in različnimi blagovnimi znamkami. Tako lahko kupite visokocenovne blagovne znamke, kot so Dolce&Gabbana, Louis Vuitton, Prada, po zelo dosegljivih cenah. Vendar pa te blagovne znamke ne bi ravno uvrstili v to rubriko, ker še vedno niso tako zelo poceni. Blagovne znamke srednjega razreda pa so lahko že kar smešno poceni. Tako Dieslove kavbojke dobite lahko že za 10 evrov.


Nove in rabljene stvari

Včasih so cene nizke zato, ker jih posamezniki sami prodajajo na ebayu. Če za določeno stvar ni povpraševanja, končna cena ostane zelo podobna izhodiščni (tudi po 5 evrov za čevlje, kavbojke, torbico). Nizke cene so lahko tudi zato, ker so stvari že rabljene. Velikokrat pa trgovine na ebayu prodajajo svoje zaloge, tako da so tudi čisto nove stvari smešno poceni; na primer, zadnje čase zelo trendi uggice lahko dobite nove za 15 evrov, sicer stanejo tudi do 300 evrov.


Slabosti ebaya

Vsaka plat ima vedno dve medalji. Svet je vedno siv, ni samo črn ali bel. Če je virtualnost ebayeva prednost, je le ta tudi njegova slabost. Izdelkov namreč ne moremo preizkusiti in jih pomeriti. Vse, kar imamo na rapolago, so fotografije in prodajalčev opis izdelka. Če je izdelek resnično poceni, sama sem kupila čevlje že za 3 evre, potem si lahko dopustimo, da verjamemo fotografijam in opisu, sploh pri čevljih. Če pa so cene višje (kar je za vsakega posameznika relativno), pa priporočam, da kupujete predvsem preverjene znamke in njihove modele, ki jih poznate. Na primer, če nosite Levisove kavbojke model 501, številko 30 v pasu in 34 po dolžini, potem lahko prav take kupite na ebayu za zelo nizko ceno in skorajda ne morete zgrešiti.


Koraki do uspešnega nakupovanja v virtualnem svetu ebaya

Prijava v ebay sistem je zelo podobna prijavi na svetovne spletne sisteme za elektronsko pošto (kot so gmail, hotmail ...). Tako kot pri teh sistemih boste tudi tu dobili ebay poštni predal, kamor vam bodo pošiljali obvestila in preko katerega se boste lahko dopisovali s prodajalci; tu boste lahko spremljali "usodo" izbranih izdelkov, ki jih boste dražili itd.
Stvari, ki jih kupite, plačujete preko svetovnega spletnega plačilnega sistema paypal. Za ta sistem morate imeti kreditno kartico.
Sledijo napotki, kako se prijaviti v sistem ebaya in kako v sistem paypala.
ebay:
1. pojdite na spletno stran www.ebay.com,
2. kliknite na prijavo (v angleščini register); če se prijavite v en ebay sistem, boste imeli isto uporabniško ime in geslo za vse ostale ebaye (francoski, nemški ...),
3. izpolnite obrazec in sledite navodilom,
4. po uspešni prijavi, boste dobili svoj ebay poštni predal.

paypal:
1. pojdite na spletno stran www.paypal.com,
2. kliknite na prijavo (sign up),
3. sledite navodilom prijave,
4. po uspešni prijavi boste dobili svoj paypal transakcijski predal, preko katerega boste pošiljali denar, in v katerem boste imeli evidenco nad vsemi svojimi transakcijami (ta plačilni sistem vam lahko pride prav tudi pri drugih spletnih plačilih, ne samo na ebayu).

Ko kupite neko stvar na ebayu, dobite račun v vaš ebay poštni predal in na vaš osebni elektronski naslov. V tem računu se nahaja okviček, v katerem piše PAY. Če boste kliknili na povezavo, vas bo le ta sama vodila do paypal sistema, v katerega se boste morali seveda vsakič znova vpisati in plačati.

Skratka, edini moj nasvet je, da preprosto pozorno sledite navodilom ebaya in paypala, ki vas lepo vodijo do modnih trendov za nizek žep.

NASLEDNJIČ: Šoping po svetu iz naslonjača (prihodnjo sredo)

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152