Zadovoljna.si
Noč čarovnic

Moda

Na noč čarovnic si je odrezala glavo

Polona Zoja Jambrek
31. 10. 2010 11.18
2

Seveda gre za poseben kostum, ki si ga je omislilo dekle z nekoliko morbidno domišljijo. Sicer pa noč čarovnic tudi pri nas čedalje bolj poganja svoje korenine. Vedno več zabave željnih se 31. oktobra zvečer zamaskira tako kot za pusta, zato kar pogumno tudi letos!

Čarovnice na pohodu

V nedeljo je praznik, dela prost dan in ... noč čarovnic. Odlična priložnost za zabavo v maskah. Pri nas se sicer na noč čarovnic večina odloči za bolj temačne kostume, čez lužo pa to noč prevladujejo prav vsi kostumi – tako kot pri nas za pusta.

Za petkovo noč je najbolj primeren čarovniški kostum in čarovnice bodo glavne tako na vasi kot v mestu.
Za petkovo noč je najbolj primeren čarovniški kostum in čarovnice bodo glavne tako na vasi kot v mestu.FOTO: iStockphoto

Najbolj primerni so seveda čarovniški kostumi. Če se boste oblekli v zadnjem trenutku, potem je najlažja rešitev črna obleka, ki visi v vaši omari. Klobuk raje kar kupite. Če niste preveč zahtevni, si ga lahko izdelate tudi sami, in sicer iz kartona. Zagotovo imate doma tudi kakšno metlo, ki ji lahko za eno noč zamenjate delovno funkcijo in ... nova čarovnica bo rojena!

Votle buče s svečami vam bodo pričarale pravo čarovniško vzdušje.
Votle buče s svečami vam bodo pričarale pravo čarovniško vzdušje. FOTO: iStockphoto

Za pravo vzdušje na zabavi poskrbite z bučami, ki jih najprej seveda izpraznite, nato pa jim v lupino vrežete različne obraze. Da bo magično vzdušje popolno, v votlo bučo vstavite še svečo in čarovniška noč se lahko začne.

Zelo popularni motiv je tudi podoba okostnjaka. Lahko si nadenete modne dodatke z okostnjaki, lahko pa ste tudi oblečeni v okostnjaka. Tudi to oblačilo lahko naredite kar sami. Oblecite oprijeta črna oblačila, kot so pajkice in črn oprijet puli. Uporabite oblačila, ki ste jih že ponosili in zato odpisali. Z belo barvo za blago na oblačila narišite okostje in okostnjak  je narejen.

Ličila namesto kostuma

Za noč čarovnic se lahko uredite tudi le z ličili. Če boste tik pred zdajci ugotovili, da bi šli ven in se zabavali, se lahko s čarovniškim okoljem zlijete že v slabi uri. Malo pobrskajte po svojih kozmetičnih zalogah in poiščite vsa temna ličila, ki jih premorete. Ličenje se lahko začne. Držite se načela – čim več je ravno prav! Najbolj poudarite oči, ki si jih lahko okrasite tudi z umetnimi trepalnicami. Z ličili lahko ustvarite motiv tudi na obrazu, denimo pajkovo mrežo. S črno si lahko namažete tudi ustnice in tudi nohti so lahko črni.

Tudi z ličili lahko ustvarite pravo mojstrovino.
Tudi z ličili lahko ustvarite pravo mojstrovino.FOTO: iStockphoto

Od mačke do baletke

Pri nas je praznovanje noči čarovnic v različnih maskah še dokaj mlado. Še vedno se največ ljudi našemi v temačne čarovniške kostume. Za Američane pa je Halloween nekaj podobnega kot za nas pust. Različnih mask kar mrgoli. Mi imamo sicer pusta, ampak zakaj ne bi imeli obojega in se prelevili v drugo osebo dvakrat na leto? Zato kar pogumno sezite po svojih pustnih maskah tudi na noč čarovnic in si dajte duška! Tako kot zvezdnice na fotografijah lahko za eno noč postanetelahko nevesta, mačka, baletka. Pustite domišljiji prosto pot.

 

 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478