Zadovoljna.si
Danica Lovenjak vedno nosi visoke pete in elegantna oblačila.

Moda

Šoping s Polono: Kako se oblačita Maja Sodja in Danica Lovenjak

Polona Zoja Jambrek
18. 12. 2008 18.20
1

Pod modno lupo smo tokrat vzeli dve znani Slovenki, ki imata popolnoma različen modni stil in tudi značaj. Danica Lovenjak je velikokrat oblečena ekstravagantno, medtem ko Maja Sodja sledi bolj preprostemu stilu.

Danica Lovenjak: Redko na nizkih petah

Danica Lovenjak vedno nosi visoke pete in elegantna oblačila.
Danica Lovenjak vedno nosi visoke pete in elegantna oblačila.FOTO: Damjan Žibert


Kakšen je tvoj stil oblačenja?

Najljubša mi je eleganca, na katero najpogosteje prisegam in se v njej najboljše počutim. Tudi čez dan imam rada elegantna oblačila, vendar vseeno nekoliko bolj sproščena, "casual look". Tako tudi večkrat oblečem kavbojke, v teh hladnih dneh pa obožujem pletene obleke in debele puloverje. Je pa res, da me redko lahko vidite brez pet, pa še takrat mora biti tehten razlog.

Se ti zdi, da tvoj stil oblačenja odraža tudi tvoj značaj?

Modni stil Beyonce je Danici zelo všeč.
Modni stil Beyonce je Danici zelo všeč. FOTO: Reuters

Vsi odražamo s stilom oblačenja svoj značaj oziroma način življenja. Mene npr. ne bi mogli prepričati, da bi se oblekla v punk stil, ker mi pač to ni všeč. Predvsem pa so barve tiste, ki veliko povedo o človeku. Sama imam najraje klasične, tradicionalne barve in taka sem tudi po značaju. Zelo rada pa imam rdečo barvo, ki velja za strastno (smeh).

Se tvoje počutje odraža v oblačilih?

Imam dneve, ko mi ugaja, da se nekoliko bolj uredim in zato ni potreben poseben razlog. So pa tudi dnevi, ko se najbolje počutim v kavbojkah.
Predvsem je luna tista, ki vpliva na moje počutje in s tem tudi, kako se oblečem. Kadar so malce bolj neugodni dnevi, kar se tiče počutja, si pomagam z živahnimi barvami.

Kakšen stil oblačenja ti je všeč na drugih ljudeh?

Všeč mi je, da si ljudje upajo! Pa naj bo to rockerski ali punkovski stil. Pomembno se mi zdi tudi, da ljudje sledijo sebi in ne modnim trendom.

Imaš mogoče modni kos, ki bi ga oblekla, ker ti je všeč, pa se ti zdi, da to nisi ti oziroma si ne upaš?

Všeč so mi klobuki, vendar ne najdem pri nas primerne priložnosti za njih. Zato sem imela klobuk na sebi le dvakrat v življenju in mi je žal, da tako dolgo čaka v omari na primerno priložnost.

Všeč so ji ljudje, ki si upajo.
Všeč so ji ljudje, ki si upajo.FOTO: Mateja Ropoša


Katera znana osebnost se po tvojem mnenju najbolje oblači?

Navdušujeta me predvsem Beyonce in Jennifer Lopez. Vedno sta urejeni do podrobnosti, pa naj bo to večerna prireditev ali sprehod po mestu. Zame sta divi v pravem pomenu besede.

Maja Sodja: Prisega na udobna oblačila

Kakšen je tvoj stil oblačenja?

Hm ... Najbolj pomembno je, da je udoben. Nizki čevlji (razen za posebne priložnosti), jeans na 1001 način, udobne majice s kratkimi, dolgimi, tričetrt rokavi in barvno spodnje perilo za energijo. Rada imam žive dodatke, pozimi šale in kape, poleti rutice, zapestnice, verižice.

Maja ima najraje nizke pete in udobna oblačila.
Maja ima najraje nizke pete in udobna oblačila.FOTO: osebni arhiv


Se ti zdi, da tvoj stil oblačenja odraža tudi tvoj značaj?

Brez dvoma. Ker sem po značaju "ziheraš", se tudi oblečem zmeraj tako, da me ne zebe, da me ne prepiha, da mi je udobno, tudi če sem od doma po 12 ur na dan.

Se tvoje počutje odraža tudi glede na to, kako se oblečeš?

Razpoloženje si lahko z obleko zelo izboljšaš. Če zjutraj vstanem in se ne počutim najbolj fit, potem oblečem rdeče spodnjice za več energije. Če sem že zjutraj "čist na power" potem pa kaj vijoličnega – vijolična je barva harmonije.

Kakšen stil oblačenja ti je všeč na drugih ljudeh?

Všeč so mi ljudje, ki vedo, kaj jim pristoji in znajo kombinirati. Nekateri povsem zmotno menijo, da moraš imeti polno omaro oblek, če se hočeš lepo obleči, pa to sploh ne drži. Lahko imaš par dobrih kosov in nekaj dodatkov, ki jih lahko tako kombiniraš, da izgleda, da si vsak dan povsem drugače oblečen.

Imaš mogoče modni kos, ki bi ga oblekla, ker ti je všeč, pa se ti zdi, da to nisi ti oziroma si ne upaš?

Britanski model Kate Moss in stilist James Brown.
Britanski model Kate Moss in stilist James Brown.FOTO: Reuters
Maja zelo rada ustvari tudi svoj modni pečat. Fotografija je dokaj zgovorna.
Maja zelo rada ustvari tudi svoj modni pečat. Fotografija je dokaj zgovorna.FOTO: osebni arhiv

Nimam. Tudi če mi je kaj zelooooo všeč, pa vem, da to ni zame, tega ne bom kupila.

Katera znana osebnost se po tvojem mnenju najbolje oblači in zakaj?

Uf ... recimo Madonna, ki je celo v trenirki iz poliestra videti seksi. Pa recimo Sienna Miller in Kate Moss – angleški stil mi je oh in sploh všeč. Rihanna, ki poudari točno tisto, kar je treba. Pri moških mi najprej padeta na pamet brez dvoma zmeraj brezhibno urejena Alan Hranitelj in Matej Filipčič.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478