Zadovoljna.si
Zmenšnjava v vaši omari lahko povzroči zmešnjavo vaših misli.

Moda

Šoping s Polono: Počistite omaro

Polona Zoja Jambrek
16. 09. 2008 14.24
0

Imate prepolno omaro, a kljub temu bolj malo za obleči? Počistite svoj kotiček z oblačili in s tem počistite tudi svoje misli.

Zmenšnjava v vaši omari lahko povzroči zmešnjavo vaših misli.
Zmenšnjava v vaši omari lahko povzroči zmešnjavo vaših misli.FOTO: iStockphoto

S čiščenjem svoje oblačilnice boste naredili trojno dobro delo: red v svoji omari, red v svoji glavi in oblekli nekoga, ki nima dovolj denarja za obleke.

Čiščenje omare ob letnih časih

Jesen, zima, poletje, pomlad, vsakič je enako. Zapodimo se v modne trgovine in si z vso radovednostjo, ki jo premoremo, ogledamo novo modno kolekcijo, ki šibi police in obešalnike. Pri tem pa se ne zavedamo, da je ogledovanje nove kolekcije isto, kot če bi gledali hrano, ko smo lačni. Zato se bo s skoraj 100-odstotno verjetnostjo naš ogled nove kolekcije spreobrnil tudi v nakup vsaj del teh modnih novosti.

Nova moda domov, stara moda stran!

Po vedno bolj aktualnih teorijah pozitivnih misli je priporočljivo, da počistite omaro vsake tri mesece. Ko se začne novi letni čas in z nasmeškom na ustih kupite modne svaritve nove sezone, takoj počistite stare stvari in jih nadomestite z novimi. Tako boste ohranjali ravnovesje v svoji omari. Če določene obleke, majice ali hlač ne nosite več kot eno leto, jih odstranite. Še najbolje pa je, da to opravite ob koncu vsake sezone. Če se ne morete na hitro odločiti ali presoditi, katera oblačila boste nosili naslednjo sezono, lahko nekoliko počakate in se z gotovostjo odločite o uporabnosti modnega kosa. Po letu dni izgovori, kot so "mogoče bo pa še kdaj prav prišlo", niso več smiselni. Da bi se mogoče kdaj dejansko uresničili, je zelo malo verjetno. In tudi če se bodo, vam bo tisti trenutek prinesel veliko manj veselja kot trenutki slabe volje, ko boste z nejevoljo pogledovali po prepolni omari.

Čiščenje omare je lahko sproščanje

Večina ljudi, sploh predstavnic nežnejšega spola, se zelo težko loči od svojih starih modnih zalogajev. Vendar nas prav ti, če jih ne nosimo, lahko zelo bremenijo. Vse, kar je potrebno narediti, je to, da se lotite zadeve. Vzemite si čas, poiščite glasbo, ki vas nabije z energijo in počasi, brez hitenja začnite preučevati vsebino svoje omare. Naredite si tri kupčke oblek – enega za "stran", enega za "neodločeno" in enega za obleke, ki bodo nedvomno ostale v vaši omari. Ko posortirate vse svoje obleke po kupčkih, še enkrat preglejte oblačila v kupu "neodločeno" in ga razdelite med "stran" in "za". Vaše čiščenje je tako zaključeno.

Modna pomoč drugim

Z oblekami, ki jih ne nosite več, lahko zelo pomagate ljudem, ki nimajo dovolj denarja za oblačila. Zato jih darujte organizacijam, ki se s tem ukvarjajo ali pa jih oddajte v zabojnike v vaši soseski, ki služijo temu namenu. Tako boste naredili dobro delo. Lahko si predstavljate nasmeh na ustih kakšne deklice v modnem krilu, ki ga vi tako ali tako niste oblekli že več kot pol leta.


Naslednjič: Šoping s Polono: Na ljubljanskem modnem marketu

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413