Zadovoljna.si
Letos so zelo modni slamnati kavbojski klobuki, ki so lahko tudi različnih barv; od naravne slamnate do rdeče, rumene, zelene in modre.

Moda

Šoping s Polono: Poletni modni dodatki od nog do glave

Polona Zoja Jambrek
17. 06. 2008 19.41
0

Čeprav nam v teh dneh vreme malce nagaja in bi najraje napisala članek o zimskih modnih dodatkih, se bom držala pregovora, da za dežjem vedno posije sonce.

Tako bom prehitela vreme in vam v tokratnem šopingu postregla z dodatki, ki bodo modni v prihajajočih poletnih dneh. Modni dodatki že sami po sebi nosijo ime dodatki, se pravi, da imajo pri našem zunanjem izgledu sekundarni pomen. Dodatke zato najpogosteje prilagajamo oblačilom, ki si jih nadenemo. Vendar pa z dodatki lahko naredimo marsikaj, celo oblikujemo stil, ki nam je všeč. Tako so ravno dodatki lahko tisti, ki izza „ozadja“ vlečejo rdečo nit našega modnega stila.

Poletje naj bo pisano in odštekano

Če se ne boste odločile za pisane oprave, ki so letos zelo modne; od rož, živalskih tiskov pa do živih barv, kot so električna modra, rumena, živa roza in zelena, si lahko klasične oprave popestrite vsaj s pisanimi modnimi dodatki.

Od nog do glave oziroma od glave do nog

Bela polt in klobučki so "in"

Letos so zelo modni slamnati kavbojski klobuki, ki so lahko tudi različnih barv; od naravne slamnate do rdeče, rumene, zelene in modre.
Letos so zelo modni slamnati kavbojski klobuki, ki so lahko tudi različnih barv; od naravne slamnate do rdeče, rumene, zelene in modre.FOTO: Damjan Žibert

Vedno bolj modna – in to ne samo v teoriji, ampak tudi v praksi –, je bela polt. Zato so seveda vedno bolj modna pokrivala, ki vas, prvič, zaščitijo pred soncem in drugič, zelo lepo lahko namesto vas povedo, katerim modnim zapovedim sledite. Če imate radi „street“ stil lahko nosite kapico s ščitom, če imate radi kavbojski stil, si lahko nadenete kavbojski klobuček, če pa prisegate na klasično eleganco, pa se lahko pokrijete s slamnatim klubučkom v stilu 20. let prejšnjega stoletja. Prav iz tega obdobja pa se vračajo tudi dežniki, ki bi vam jih sicer lahko priporočila tudi zaradi trenutno muhastega vremena. Vendar pa dežniki niso več modni le v slabem vremenu, ampak tudi, ko pripeka sonce. Za svoj povratek se morajo dežniki zahvaliti predvsem vedno bolj nevarnemu soncu, saj nas ščitijo pred njegovimi nevarnimi UV žarki.

Dežniki niso "ta glavni na vasi in v mestu" le v dežju, ampak tudi, ko sije sonce.
Dežniki niso "ta glavni na vasi in v mestu" le v dežju, ampak tudi, ko sije sonce. FOTO: iStockphoto

Naše oči naj bodo velike in pisane

Tudi letos so modna velika očala v stilu 50. in 60. let prejšnjega stoletja. Vendar greste letos lahko še malce dlje, saj so tudi pri sončnih očalih modne žive barve, kot so zelena, modra, roza in rumena. Še vedno pa ne boste zgrešili s klasično rjavo in črno barvo.

Pri nakitu ne zapostavljajmo naših stopal

Letos je poleg že večkrat omenjenih živih barv, katerim se letos tudi nakit ne more izogniti, zelo modna zlata barva, ki je izpodrinila nekaj let vladajočo srebrno barvo. Vedno bolj pa je priljubljena tako imenovana umazano zlata barva. To velja tako za uhančke, verižice in zapestnice. Tako ušesa kot tudi vrat in roke lahko poleg kovine okrasite tudi z lesenimi dodatki in čisto navadno plastiko – le ta pa mora biti obvezno v živih barvah. Ker poleti spustimo na zrak naša stopala, lahko tudi njim poklonite estetske dodatke. Po pedikuri stopal si tako lahko veselo nataknete prstanček prav za nožne prste oziroma verižico okoli gležnja in vaša stopala se zagotovo ne bodo počutila več zapostavljena.

Po pedikuri lahko tudi stopala okrasite z nakitom. Zelo trendi so že nekaj let prstančki za na nogo.
Po pedikuri lahko tudi stopala okrasite z nakitom. Zelo trendi so že nekaj let prstančki za na nogo.FOTO: iStockphoto


Letošnji hit poletja so "cekrčki", ki jih imamo lahko za vse priložnosti; tako za v službo kot tudi za na plažo.

Trendi “cekrčki”, a ne le za na tržnico

Letošnji hit poletja so torbice iz slame oziroma tako imenovani “cekrčki”, ki so poleg svoje naravne slamnate barve zelo modni tudi v letos zelo modnih živih barvah, kot so električno modra, zelena, rumena in živo roza. Sicer pa ne boste zgrešili tudi z usnjenimi torbicami večjega formata, ki so lahko tako v klasični črni, sivi, beli ali rjavi barvi kot tudi v živih barvah. Veliko je tudi črtastih vzorcev, tako mornarskih kot tudi črt v različnih pisanih barvah.


Ekstra modni dodatki, ki dvignejo temperaturo

Strokovnjaki izdelave tetovaže ne priporočajo poleti, saj sonce in morska voda lahko vašo umetnino na koži poškodujeta.
Strokovnjaki izdelave tetovaže ne priporočajo poleti, saj sonce in morska voda lahko vašo umetnino na koži poškodujeta. FOTO: iStockphoto

Čeprav so si ekstra modni dodatki, ki jih imam v mislih, v zadnji dekadi že izborili status običajnih modnih dodatkov, jim bomo še vedno dali naslov ekstra; že zato, ker je za njih potrebno malce poguma in trpljenja. Zdaj že gotovo veste, da govorim o tetovažah in piercingu. Ti so še kar modni, še posebej poleti, ko razkrijemo več kože in so bolj vidni. In prav poleti zelo pogosto tudi dobimo željo po tovrstnih posegih. Vendar pa strokovnjaki tetoviranja ne svetujejo v vročih dneh, saj je tetovažo potrebno po opravljenem postopku skrbno negovati in je ne smemo izpostavljati sončnim žarkom in morski vodi. Tako je potrebno na tetovažo pomisliti že nekaj mesecev, preden smo jo pripravljeni razkriti, saj jo moramo kar nekaj časa skrivati pred zunanjimi vplivi. Prav nasprotno oskrbo pa zahteva piercing, za katerega je celo zaželjeno, da si ga naredite poleti, preden greste na morje, saj sonce in morska voda pripomoreta k dobremu celjenju.

Naslednjič: Šoping s Polono: Na lov za pravim spodnjim perilom (prihodnjo sredo)

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413