Zadovoljna.si
Letos so zelo modne kape nežnih barv. Zelo modne pa so tudi tako imenovane slušalke za ušesa.

Moda

Šoping s Polono: Modni trendi na snežnih poljanah

Polona Zoja Jambrek
03. 12. 2008 18.40
2

Tudi na belih strminah smo radi modni in urejeni. Vendar morajo biti oblačila tudi udobna in topla. Poglejmo, kaj prinaša letošnja moda na snegu.

Letos so zelo modne kape nežnih barv. Zelo modne pa so tudi tako imenovane slušalke za ušesa.
Letos so zelo modne kape nežnih barv. Zelo modne pa so tudi tako imenovane slušalke za ušesa.FOTO: iStockphoto

Moda na snegu je velikokrat popolnoma drugačna kot moda v dolini. Kljub temu pa je snežna moda odsev urbanega življenja, le da je malce bolj udobna in prilagojena vremenskim razmeram, ki nam lahko hitro naženejo mraz v kosti.

Trendi tudi na snegu in smučišču

Letos so modni tako ozki kroji smučarskih oblačil kot tudi ohlapne, tako imenovane "skaterske" oprave. Tako si lahko privoščite bolj oprijete smučarske hlače in oprijeto jakno ali pa tudi široke hlače in široko jakno. Z obema različicama ne boste zgrešili. Široka oblačila so vedno bolj modna tudi za predstavnice nežnejšega spola, saj so ta trend uvedle mlajše smučarke in deskarke na snegu, ki nosijo tudi moška oblačila, ki so bila od nekdaj bolj široka.

Barve in vzorci na beli podlagi

Vojaški vzorec je letos na belih strminah zelo moden.
Vojaški vzorec je letos na belih strminah zelo moden. FOTO: iStockphoto

Seveda je priporočljivo, da na snegu niste v svetlih barvah, saj je dobro, da vas drugi smučarji in deskarji na smučišču vidijo. Zato so tudi letos modne žive barve, predvsem pa je moden vojaški vzorec, ki je prišel iz poulične urbane mode. Prav tako je zelo moden "petit" vzorec, ki je kot nekakšen karo, le v eni barvi. Najpogosteje v bolj temnih, kot sta rjava in olivno zelena. Modne so tudi temno zelena, rjava, rdeča, rožnata in črna barva.

Modni dodatki kot vaši vdani grelci

Trendi so gumijasti škornji, ki ne premočijo. Lahko jih kupite z različnimi živahnimi vzorci, od zebrastega do cvetličnega.
Trendi so gumijasti škornji, ki ne premočijo. Lahko jih kupite z različnimi živahnimi vzorci, od zebrastega do cvetličnega.FOTO: iStockphoto

Modni dodatki lahko služijo kot dodatek k vašim trendi oblačilom, lahko pa imajo tudi funkcijo grelcev. Snežni modni stil tako ob dokaj povprečni snežni opravi lahko zelo dobro popestrite z nenavadno kapo, tako imenovanimi slušalkami za ušesa, šalom in rokavicami. Pomembno je le, da se barvno in vzorčno ujemajo z vašim osnovnim oblačilom. Priporočljivo je celo, da imate hlače in jakno v eni barvi, vse skupaj pa popestrite z zanimivo kapo, vzorčastim šalom in rokavicami. Letos so zelo trendi vpadljive kape, kot je na fotografiji, slušalke za ušesa in šali, ki so lahko vorčasti – od tigrastih pa do karirastih.

Glavno je, da je toplo

Kljub vsem modnim zapovedim pa je seveda pri snežni modi najpomembneje, da je topla. Kaj vam bo pomagalo trendi oblačilo, če vas bo zeblo in ob snežnih radostih ne boste uživali. Zato si oblecite čim več plasti, ki si jih lahko po potrebi, odvisno od toplega sonca, ki vas bo grelo, eno po eno slečete.

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471