Zadovoljna.si
Obisk frizerja zna biti stresen ali pa tudi zabaven. Malo heca je treba!

Moda

STILSKA PREOBRAZBA: Samo belih nogavic ne!

Saša Osolnik
04. 03. 2009 19.00
4

Če ste mislili, da se na stilsko preobrazbo prijavljajo le ženske, ste se hudo motili. Simpatični Jernej je dokaz, da si včasih spremembe zaželijo tudi moški. In kaj je tokrat zabeležila naša kamera?

Jernej Smolej prihaja z Jesenic. Njegov razlog, da se prijavi na naš izziv je bil preprost; zaželel si je spremembe v življenju in to je tudi vse, kar nam je zaupal ob prijavi. Ker nam naša radovednost ni dala miru, smo ga tako preprosto morali povabiti v našo družbo.

Jernej v pričakovanju spremembe
Jernej v pričakovanju spremembe FOTO: Dare ČekelišŽe od nekdaj se je vedno nasmejan 35-letnik želel udeležiti preobrazbe in tako ugotoviti, kako drobni triki izpod rok strokovnjakov lahko delajo čudeže. Presenečen, da smo ga izbrali, nam je zaupal, da mu včasih za svoj stil oblačenja preprosto zmanjka domišljije. Najpogostejša kosa v njegovi omari so klasične kavbojke in karo vzorec. Če bi si lahko privoščil karkoli, bi se oblačil v modno znamko Calvin Klein, saj mu je športno eleganten stil najbolj pri srcu. Za svojo največjo modno napako pa je označil bele nogavice, pred katerimi ima zato še vedno odpor.


Po izobrazbi je kitarist, glasba pa mu je bila položena v zibelko, saj prihaja iz glasbene družine. V prostem času ljubiteljsko piše glasbo, je pa tudi član tamburašev. Dolgo časa se je preživljal z učenjem kitare, ki je njegova velika ljubezen, danes pa je zaposlen v hotelu.


Po nakitu ne posega, od tega ima le uhanček v levem ušesu, in sicer že več kot dvajset let, ki je tako postal njegov zaščitni znak. Z rekom Obleka naredi človeka, se ne bi strinjal, saj se večkrat zgodi, da ko človek odpre usta, tudi lepa obleka izgubi svoj pomen. Prav zato je energija, ki jo človek izžareva, najpomembnejša.

Obisk frizerja zna biti stresen ali pa tudi zabaven. Malo heca je treba!
Obisk frizerja zna biti stresen ali pa tudi zabaven. Malo heca je treba!FOTO: Dare Čekeliš


In začeli smo torej na začetku, na Pražakovi 4 v Ljubljani. Tam je frizer Edis Vukalić iz Studia 4 poskrbel za našega nagrajenca in mu podaril novo obliko frizure, s katero je bil Jernej vidno zadovoljen. Trendovsko striženje, kjer je lase postrigel v različnih dolžinah ter svetlejša, malo medena barva, ki jo je nanesel le na konice, sta Jernejev videz zelo osvežili. Poleg tega so ga prijazna dekleta tudi razvajala z masažo rok ter lasišča.


V Sportinini prodajalni Celio, ki se nahaja v nakupovalnem središču City park, prav tako v Ljubljani, je naš stilist Tin Bele poskrbel za piko na i pri Jernejevi preobrazbi. Karo vzorec je tako zamenjala klasična bela srajca ter črtast pulover z osvežujočo rumeno barvo. Ker se v jeansu zelo dobro počuti, je zato zanj izbral temno modre hlače, ki so zaradi enotne barve delovale zelo elegantno. Tudi za obutev je bilo poskrbljeno. Beli čevlji, ki nekoliko spominjajo na superge, so bili hkrati udobni in tudi dovolj elegantni. Celotno podobo je Tin zaključil s črno svetlečo jakno, ki jo bo Jernej z lahkoto poljubno kombiniral.

In končni rezultat - nasmejan in zadovoljen s svojim novim videzom.
In končni rezultat - nasmejan in zadovoljen s svojim novim videzom.FOTO: Dare Čekeliš

Še nekaj korakov po trgovini, par obratov in poziranje kar v izložbi, so privlačili mimoidoče poglede. Jernej se je dobro znašel tudi v vlogi manekena in po nekaj fotografijah je bil začetni strah hitro pozabljen. Jernej se je v svoji novi podobi zelo dobro počutil in tako je našo preobrazbo zapustil bogatejši za novo izkušnjo ter z novim videzom, s katerim bo lahko začel novo poglavje v svojem življenju.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471