Zadovoljna.si
Svetlolaska obožuje dobro družbo, smeh in sproščenost.

Moda

STILSKA PREOBRAZBA: Spet na kolena? Tokrat ne!

Saša Osolnik
02. 10. 2009 18.50
3

Špela si je za prestop iz najstniških let v okroglo dvajsetico zaželela prav posebnega darila – preobrazbo. In ni minilo veliko dni, ko se je njena želja z našo pomočjo tudi uresničila.

Špela si je preobrazbo zaželela za rojstni dan.
Špela si je preobrazbo zaželela za rojstni dan.FOTO: Dare Čekeliš
Simpatična in nasmejana Špela Pečar se je na deževen dan iz Vrhnike pripeljala v megleno Ljubljano, da bi novemu listu, ki se obrača v njenem življenju, dodala prav poseben pečat. Čeprav je pred kratkim dopolnila 20 let, si je modrooka svetlolaska zaželela v svojo mladost zakorakati bolj resna in pripravljena na nove izzive.

Pikniki in popoldansko spanje

Prosti čas si rada zapolni s sprehodi s svojo psičko Taro in seveda prijatelji. Z njimi še posebno rada zaide na kavo ali kot pravi v smehu 'na kafetkanje'. Ko pa napoči pomlad, so na vrsti pikniki. V dobri družbi svojih prijateljev, fanta Andraža in obilici smeha ji zato nikoli ni dolgočas.
Čeprav življenje zajema z veliko žlico, bi se svoji razvadi stežka odpovedala. Popoldansko spanje ji daje nove energije in tiste pol urice, kot pravi uri ali več lepotnega spanca, ji zagotovo ne more nihče zameriti. Če bi se morala na hitro odločiti, brez česa si ne predstavlja vsakdanjika, hitro pove, da obožuje nacho sir. In kje ga ima najraje? "Prav povsod; na pici, lazanji, v hamburgerju, na kruhu, … kjerkoli!“ In česa resnično ne mara? "Zelenjave, zelenjave, zelenjave!“
Njene želje za prihodnost niso velike; rada bi imela lagodno življenje, brez obremenjevanja z nepotrebnimi stvarmi. Želi si odpreti svoj lokal, v katerem bi zagotovo stregli najboljšo kavo. Sicer pa dvajsetletnica ostaja skromna. S svojo prvo študentsko plačo si je privoščila dopust na morju in zapravila ves denar, vendar ji zato ni bilo nikoli žal. Špela se zaveda, da je življenje le eno, zato se nepotrebnemu obremenjevanju poskuša izogniti. In prav je tako!

Svetlolaska obožuje dobro družbo, smeh in sproščenost.
Svetlolaska obožuje dobro družbo, smeh in sproščenost.FOTO: Dare Čekeliš
Nasmejana in pozitivna

Svoj stil bi opisala z dvema besedama. "Puloverček in jeans. To je obvezno!“ Ker v rek 'obleka naredi človeka' ne verjame, saj meni, da nekateri ljudje z oblačili prekrivajo tudi svojo osebnost, ljudi ne sodi po zunanjosti. "Hitro se opazi, kdo je iskren in kdo kaj prikriva.“

Poleg obveznega nasmeha, ki je njen zvesti modni dodatek, vedno nosi zlato ogrlico, ki ji jo je za rojstni dan podaril njen fant. Še vedno se spominja tudi zlate zapestnice, ki jo je nosila kot otrok. V dar jo je prejela od svojih pokojnih starih staršev, zato ji je bila še posebno pri srcu, vendar jo je pred kratkim izgubila. Zaradi posebnega pomena jo je njen Andraž presenetil z novo, ki že ponosno krasi njeno roko. Tudi torbica je obvezen dodatek, brez katerega ne zapusti svojega doma. Najbolj pri srcu ji je tista, ki jo je prejela od očeta.

In kako lahko Špelo spravimo v zadrego. "Takoj, ko me nekdo pohvali in mi da vedeti, da je name ponosen, zardim. Ne vem, zakaj, ampak preprosto mi je nerodno.“ Skoraj tako, kot takrat, ko je zaradi elegantnih škornjev z visoko peto ob znanem komadu Ne grem na kolena padla naravnost na … kolena, v smehu pove pozitivna svetlolaska. Vendar je tokrat Špela s svojim videzom marsikoga presenetila in vrgla na … kolena!

V Studiu 4 so poskrbeli za Špelino novo in modno frizuro.
V Studiu 4 so poskrbeli za Špelino novo in modno frizuro.FOTO: Dare Čekeliš
Pripravljena na nova presenečenja

Njena pot se je začela v Ljubljani na Pražakovi 4. V frizerskem salonu Studio 4 je ob mojstru las in najnovejših frizerskih trendov Edisu Vukaliču Špelina frizura dobila novo obliko. Asimetrično striženje, fru fru, osvežitev barve in prameni so poskrbeli, da je mlada dama v novo obdobje vstopila sproščeno in mladostno. Kombinacija zlate in platinaste blond barve ter za piko na i vijoličasto rdeč pramen so celotnemu videzu dodali razigranost in novo podobo, pisano na kožo nasmejanemu dekletu.
Ličenje v vijoličasto rožnatih odtenkih je popestrilo turobno, skoraj jesensko jutro in popoln make up je bil še razlog več, zakaj se je Špela preobrazbe želela. V Sportinini trgovini Orsay, ki se nahaja v Ljubljanskem Cityparku, so jo že pričakale tudi nasmejane prodajalke in vrsta oblačil, primernih za njeno mladost. Naš stilist in vizažist Tin Bele je za njeno postavo izbral elegantno, vendar mladostno in modno oblekico v petrolej modri barvi in z zanimivim krojem. Da pa eleganca ni bila preveč klasična, je celoten stil poživel s črnimi sandali in vrtoglavo visoko peto. Nova dvajsetletnica je bila tako pripravljena na izzive in spomine, ki ji bežijo na proti. Z nasmehom in iskricami v očeh je našo preobrazbo zapustila s polno vrečko in novim videzom. Kljub megleni Ljubljani je tako ta dan posvetil tudi sončen žarek.

Preobražena in nasmejana 20-letnica si bo ta dan zagotovo zapomnila.
Preobražena in nasmejana 20-letnica si bo ta dan zagotovo zapomnila.FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375