Zadovoljna.si
Tjaša Deu - 3

Lepota

Znana blogerka razkrila skrivnost do uspeha na YouTubu

J.V.
27. 01. 2016 07.49
6

23-letna Tjaša Deu, zmagovalka tretje sezone šova TOP4 s Tjašo Kokalj, se v prostem času že dlje časa ukvarja z objavljanjem videoposnetkov na kanalu YouTube, v katerih deli različne lepotne in modne nasvete. Zaupala nam je, da je slovenska YouTube scena vedno bolj živa, in razkrila nekaj njenih trikov do uspeha!

Kje dobiš idejo za nov video?

Po navadi dobim največ novih idej zvečer, preden grem spat. In kljub temu, da skoraj že spim, vstanem, in si jih zapišem. Veliko idej dobim tudi, ko osvojim kakšno novo praktično znanje in si rečem "Hej, to bi bilo pa zanimivo posneti in deliti!". Nekaj malega sledim tudi trendom in seveda si vse želje mojih naročnikov vestno zapisujem, in tudi te večinoma vedno pridejo na vrsto.

Različnih lepotnih tutorialov za 'make up' in pričeske je danes na YouTubu že malo morje. Kako ti uspe med njimi izstopati?

S svojo karizmo, z izredno učinkovitim stilom videoposnetka, opisovanjem 'česa se bomo danes lotili' na minimum, če se le da poizkušam v najkrajšem času kar največ prikazati. Zavedam se, da ljudje nimajo veliko časa, in če osebe ne uspem pritegniti v prvih 10 sekundah videa, je tak gledalec kmalu izgubljen.

Kakšen je bil do sedaj odziv na objavljene posnetke?

Izredno dober. Mogoče je bil kakšen malo bolj kontroverzen kot ostali, ampak generalno dobivam večinoma pozitivne odzive.

Ti je zmaga v šovu TOP4 pomagala tudi na tem področju?

Seveda! Veliko število mojih naročnikov me je odkrilo ravno po zaslugi šova, kjer so me videli. Se mi zdi, da sem skozi zmago v šovu TOP4 s Tjašo Kokalj ne samo odprla vrata sebi, ampak tudi celotni slovenski YouTube sceni, da je postala malo bolj prepoznavna.

'Beauty' vlogi so v tujini že nekaj časa velik trend, je tudi pri nas vedno več tega?

Seveda, vsak dan se pojavljajo novi kanali z bolj ali manj kreativno vsebino. Tisti, ki pa vztrajajo z rednim objavljanjem videov pa tudi hitro začnejo pridobivati na naročnikih in bazi sledilcev.

Kakšen nasvet bi dala nekomu, ki razmišlja o vlogu na YouTubu?

Dobro razmisli, o čem boš govoril, kaj je tista posebna lastnost, ki te razlikuje od vseh ostalih. In pa seveda, pazi na kvaliteto slike in zvoka. Dandanes to lahko dosežemo že s pametnim telefonom v tihi sobi, za dobro osvetlitev pa se postavimo pred okno.

Trend, ki je navdušil tudi Slovenke

Je v tem tudi kaj zaslužka?

Minimalno. Tudi, če ne štejem koliko evrov gre v snemalno opremo, še vedno na video veliko več zapravim kot zaslužim. Tako da, da bi to počel zaradi bajnih zaslužkov, se vsaj pri manjši količini naročnikov ne splača.

Tjaša Deu - 3
Tjaša Deu - 3FOTO: osebni arhiv

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471