Zadovoljna.si
Pisane torbice oblikovalke Nicole Miller

Moda

Torbice: barvite in vseh velikosti

S.O.
12. 09. 2011 12.40
0

Na tednu mode v New Yorku so poleg predstavljenih oblačil za pomlad in poletje 2012 v središču pozornosti tudi modni dodatki, med katerimi izstopajo predvsem torbice različnih oblik in velikosti. Izbira je velika: vse od klasičnih 'vrečastih' modelov pa do manjših torbic, ki jih nosimo v roki ali obešene čez telo.

Pisane torbice oblikovalke Nicole Miller
Pisane torbice oblikovalke Nicole MillerFOTO: Reuters
Brez omejitev!

V okviru tradicionalnega tedna mode, ki se odvija v New Yorku od 8. do 15. septembra, so modni kreatorji poleg ženskih in moških oblačil predstavili tudi zanimive modne dodatke. Med nepogrešljivimi dodatki so tudi tokrat kraljevale torbice različnih oblik in dimenzij, najbolj izstopajoče pa je krasila še udarna barvna kombinacija ali nenavadna izbira materiala. Točnih pravil, ki bi določala obliko ali barvo tega priljubljena modnega dodatka, tako ni določenih, pomembno je le, da ste pri izbiri dovolj inovativni in samosvoji.

Pisano in inovativno

Pisano paleto manjših do srednje velikih torbic so predstavili pri modni hiši Nicole Miller, ki slovi po svoji inovativnosti, ki vključuje kolesarke verige različnih barv. Te služijo zgolj kot dodatek ali kot uporaben trak, ki nam omogoča, da torbico nosimo preko telesa. Millerjeva se je navdušila predvsem nad pisano paleto odtenkov, med katerimi je prevladovala turkizna barva. Črne torbice je okrasila z barvitim vzorcem ali izbranim detajlom in tako preprečila vsakdanjo monotonost. Rebecca Taylor se je odločila, da bo priljubljenemu ženskemu dodatku znova dodala velikost. Svojim prostornim torbicam različnih barv je zasnovala ravno dno, ki omogoča, da notranjost ostaja nepremična, vsebina torbice pa je tako bolj organizirana.

Vrečaste, velike in prostorne.
Vrečaste, velike in prostorne.FOTO: Reuters
Minimalistično in moško

Na modni pisti so svoje zamisli predstavile tudi vzhajajoče zvezde šova Project Runway, ki ga vodi nemška manekenka Heidi Klum. Med seboj so se razlikovali predvsem po velikosti, večina pa se je odločila za torbice z ročajem, ki omogoča enostavnejšo uporabo in mobilnost. Jill Stuart je tudi tokrat posegla po elegantnem dizajnu in minimalistiki. Njene torbice imajo nakazano preprosto obliko, brez nepotrebnih dodatkov ali izstopajočih barvnih vložkov. Najbolj opazen detajl je tako nežno valovito usnje, medtem ko torbice niso vsebovale niti ročaja. Za podobno obliko so se odločili tudi pri Tommyju Hilfigerju, kjer so oblikovali enostavne ročne torbice, namenjene moški populaciji. Te je na sprednji strani krasil še uporaben žep, njihova oblika pa je spominjala na torbico za prenosni računalnik.

Minimalističen dizajn oblikovalke Jill Stuart
Minimalističen dizajn oblikovalke Jill StuartFOTO: Reuters
Trend pomlad/poletje 2012: Torbice, ki se nosijo na rami!
Trend pomlad/poletje 2012: Torbice, ki se nosijo na rami!FOTO: Reuters


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413