Zadovoljna.si
Začetnica posvetljenih konic - Sarah Jessica Parker in temnolaska, ki rada eksperimentira - Jessica Biel.

Lepota

Nov trend: Posvetlite konice las

S.O.
06. 04. 2011 16.20
0

Ker so v pomladnih in poletnih mesecih naši lasje nenehno izpostavljeni sončnim žarkom, postanejo svetlejši. Njihov obrambni mehanizem namreč odreagira ravno nasprotno kot pri koži, ki se zavaruje tako, da potemni. Barva kombinacija svetlejših in temnejših tonov se je tokrat prenesla tudi na lase, vendar v obratnem zaporedju – najsvetlejši del las bodo tokrat konice.

Začetnica posvetljenih konic - Sarah Jessica Parker in temnolaska, ki rada eksperimentira - Jessica Biel.
Začetnica posvetljenih konic - Sarah Jessica Parker in temnolaska, ki rada eksperimentira - Jessica Biel.FOTO: Reuters
Iz temnega v svetlo

Do nedavnega je veljalo, da se najsvetlejša barva lahko nahaja zgolj pri korenu las, tokrat pa so se pravila postavila na glavo. Frizerski modni trendi, ki nas vedno znova presenečajo z drugačno barvno lestvico in različnimi načini striženja, so tokrat poskrbeli, da bomo v toplejše dni vstopile s svetlejšimi konicami, medtem ko bodo lasje pri korenini občutno temnejši. To vsekakor ne pomeni, da lahko barvanje narastka opustimo, vendar prinaša nove načine, oblike in poglede na trend, ki ponuja zelo naravno in lasem prijazno barvo frizure. Svetla barva namreč vsebuje peroksid, ki ob redni uporabi tanjša strukturo las.

Pomemben je prehod!

Trend bo najbolj navdušil rjavolaske in svetlolaske. Lestvica med rjavo in blond barvo namreč ponuja dovolj različnih možnosti in odtenkov, medtem ko morate biti črnolaske pri izbiri svetlejših konic še posebno previdne. Ker je črna barva zelo delikatna, jo prepustite spretnim rokam frizerja. Najmanj dela z omenjenim trendom bodo imele ženske s svetlejše rjavimi lasmi, ki bodo konicam dodale le nekaj sijaja in dva odtenka svetlejšo barvo. Ker pa mora biti prehod med barvama lepo izpeljan, je priporočeno, da se barvanja lotite zgolj v frizerskem salonu.

Pazite na mehek prehod med barvami.
Pazite na mehek prehod med barvami.FOTO: iStockphoto
Posvetlite jih preprosto in doma

Kljub enostavni strukturi frizure pa je popolnoma zmotno, da gre le za preprost in nekajmesečni narastek. Lasje namreč postajajo svetlejši šele v liniji z obrvmi, prehod pa je nežen in komaj opazen. Če ne želite bistvene spremembe, si lahko svoje konice posvetlite s posebnim sprejem, ki je na voljo v drogerijah in vsebuje nežno tekočino za posvetlitev las. Nanesite jo ob sušenju, vseeno pa se zna zgoditi, da bodo lasje po uporabi nekoliko bolj izsušeni. V izogib tej situaciji sprej uporabite kar nekaj ur pred umivanjem las. Ob vsakotedenskem ponavljanju bo učinek popolnoma enak. Konice bodo tako postopoma in skoraj neopazno postajale svetlejše.

Zvezde, ki so opisani trend že preizkusile.
Zvezde, ki so opisani trend že preizkusile.FOTO: Reuters

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478