Zadovoljna.si
Jessica Simpson

Moda

Uganete, kateri pripada?

Z.N.
13. 04. 2012 12.18
6

Verjetno na svetu ni nikogar, ki bi ga ravno s ponosom razkazoval, a podbradek je nekaj zelo vsakdanjega. Pojavi se lahko zaradi odvečnih kilogramov, sicer pa večinoma zato, ker mišice brade, vratu in spodnjega dela glave z leti postanejo ohlapne. In na to niso imuni niti vitki. Ste pomislili, da bi čas, ko sedite pred televizijo ali recimo čakate na avtobus, izkoristili še zase? Kadar imate torej na voljo nekaj minut, se poskusite spomniti na vaje za krepitev mišic vratu in brade ter se tako izognite nastanku podbradka ali že obstoječi podbradek zmanjšajte.

1. vaja: Razgibajte vrat

Najprej dvignite brado visoko, da bo vrat povsem izravnan in počasi ter rahlo krožite z glavo od enega ramena do drugega. Naredite vsaj pet krogov, med vajo pa pazite, da bodo gibi nadzorovani in ne agresivni oziroma hitri, ves čas pa morate čutiti, kako se napenjajo in raztegujejo vaše vratne mišice. Vajo lahko izvajate sede ali stoje, hrbtenica pa naj bo izravnana. Vajo lahko izvajate kjerkoli, saj bo med izvajanjem videti le, kot da le malce razgibavate vrat.

2. vaja: Raztegnite vratne mišice

Okrepite še stanske vratne mišice. Glavo počasi nagnite proti levemu ramenu. Levo oko položite na desno uho in si z roko pomagajte, da boste glavo čim bolj nagnili. Ne pretiravajte in ne potiskajte na silo. V končnem položaju glavo zadržite nekaj sekund in nato enako ponovite še na drugo stran. Izvedite 10 ponovitev.

3. vaja: Stari Egipčani

Poskusite glavo premikati kot stari Egipčani. Nadzorovano jo premikajte levo in desno ter naprej in nazaj, pri čemer pazite, da je glava vedno v navpičnem položaju – premikajte jo le v vratu. Lahko z glavo tudi rišete kroge. Če imate v začetku težave, si pomagajte tako, da se med izvajanjem vaje gledate v ogledalo. Sčasoma se boste naučili gibov in vajo boste lahko izvajali kjerkoli. S to vajo boste močno okrepili vratne mišice.

4. vaja: Pošlji poljub v zrak

Mišice brade in spodnjega dela glave boste dobro okrepili, če boste dvignili glavo in pogledali v strop (oziroma nebo, če boste vajo izvajali zunaj). Našobite ustnice in v zrak pošiljajte poljube tako, da ustnice v položaju poljuba zadržite vsaj nekaj sekund. Vajo izvajajte sede, da se vam pri gledanju v zrak ne bo zavrtelo, sicer pa pazite, da bodo pri izvajanju mišice vratu popolnoma napete. Naredite 10 ponovitev.

Ne pozabite na nego kože!

Da bo učinek največji, vaje izvajajte redno, po možnosti vsak dan, vse skupaj pa vam bo vzelo le kakšnih pet minut časa, tako da so izgovori, da imate preveč dela, da bi izvajali vaje proti podbradku, povsem odveč. Ne pozabite kožo redno negovati, da bo bolj napeta. Zjutraj in zvečer jo po čiščenju natrite z vlažilno kremo, koža naj bi je vpila kar 60 odstotkov, in nežno masirajte vratni predel. Proti podbradku si lahko pomagate tudi tako, da privzdignete brado in z dvema prstoma rahlo udarjate (recimo 30-krat) po podbradku. S tem boste v kožo vtrli kremo, ob tem pa napenjali mišice.

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375