Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Moda

V črte ujeto poletje

S.O.
26. 07. 2010 19.19
1

Prvi sončni žarki prinesejo spomine na obalo. In tudi moda ni izjema. Črte so njen obvezni zaveznik v poletnih dneh, med barvami pa prevladujejo rdeča, modra in bela. Slamniki in zlati dodatki spominjajo na kapitanova oblačila, med katerimi lahko prav vsakdo najde svojo poletno pravljico.

Morska spogledljivka

Kapitanka se na pot poda v kratkih hlačah, ki jih krasi visok pas in zlati dodatki, kot so gumbi in zadrga. V rokah nosi torbo, na kateri je moč zaznati detajl črt in morskega sidra. Vonj morja je opazen tudi na obutvi. Priljubljene espadrile ali polne pete iz plute in lesa. Njeno obzorje je barvito, zato v prihodnost zre z opaznimi sončnimi očali. Črne okvirje spodrivajo opazne barve, med katerimi se največkrat znajdeta rdeča in bela. Osvežujoč vetrič, ki prebuja njeno nežno obarvano kožo potrebuje varno zavetje. Tanka pletenina ali suknjič, ki je navdih našel v omari kapitana. Lase spne v ohlapen čop in pusti, da iz njega prosto padajo prameni. Na glavo si nadene slamnat klobuk in se odpravi raziskovat čare še ne odkritega obmorskega mesta.
Novodobna kapitanka

Začarali vas bodo detajli, ki so nanizani v skrbnem mornarskem zaporedju. Moda se je odprla grobi in pleteni vrvi, ki jo zaključi nežno usnje. Črte se prepuščajo domišljiji, vedno znova pa na površje kličejo modro, belo in rdečo barvo. Poleg stalnic je prisotna tudi bež in svetlo modra barva, pozabiti pa ne smemo niti na črno. Za videz mornarke vam ni treba zamenjati celotne garderobe. Dovolj bo že črtasta majica, rdeči sandali, ki vsebujejo morske detajle ali opazen suknjič. Črte se nadaljujejo v podlogah, na torbah, rutah in drugih dodatkih. Nosite jih za popestritev ali obuditev poletja. Prave kapitanke namreč nikoli ne pozabijo, kam so odvrgle svoje sidro.
 

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478