Zadovoljna.si
Naučite se majhnih trikov ličenja.

Moda

Mala šola ličenja: Če zmore Amy Winhouse

Marjana Harcet
22. 12. 2008 17.53
0

Letošnji jesensko/zimski trendi narekujejo nežno senčenje oči in nekoliko bolj poudarjene in vpadljive obrvi. Poglejmo, kako izbrati primerno senčilo

Naučite se majhnih trikov ličenja.
Naučite se majhnih trikov ličenja.FOTO: Dare Čekeliš

Če želimo doseči nežen videz, bo najlažje, če se odločimo za uporabo dveh barv senčil. V tem primeru najprej na zgornji del vek enakomerno nanesemo svetlejše senčilo. To lahko nanašamo s čopičem ali pa tudi s prstom. Nato pa na spodnji del vek nanesemo temnejše senčilo.

Če smo videti utrujeni in če si želimo nekoliko osvežiti svoj videz, strokovnjaki priporočajo, da uporabljamo svetlejša senčila za oči, ki očem dajo bolj svež in sijoč videz.

Senčilom za oči bomo obstojnost na vekah bistveno bolj podaljšale, če bomo čopič, s katerim bomo senčila nanesle, rahlo navlažile.

Uporaba eye-linerja

Mogoče ste si kdaj rekle: "Če zmore Amy Winhouse in če je zmogla Marilyn Monroe, bom tudi jaz zmogla uporabljati eye-liner." A če niste vešče risanja s čopičem, vodja umetnikov ličenja Max Factor Tina Fabijan priporoča, naj se raje odločimo za eye-linerje v obliki pisala. Dejstvo je, da smo bistveno bolj navajeni na pisala, kot so flomastri, svinčniki in podobno, kakor pa na risanje s čopičem.

Maskaro nanašamo cik-cak.
Maskaro nanašamo cik-cak.FOTO: Dare Čekeliš

Nanašanje maskare

Najboljši učinek bomo dosegli, če bomo maskaro nanašali cik-cak. Tako bomo lahko lepo odebelile trepalnice in vsako trepalnico ovile v barvo, ki bo lepo poudarila barvo in obliko oči. A ker s še tako dobro maskaro trepalnice ne bodo nikoli tako popolno in enakomerno obarvane kot so v reklamah, je dobro vedeti, kako si lahko pomagamo, ko se nam na trepalnicah naberejo neljube grudice. Takrat je najbolje, da trepalnice razčešemo s suho krtačko ali pa s kakšno že porabljeno maskaro, ki smo jo temeljito očistile.

Oblikovanje obrvi

Ličenje oči zaključimo z oblikovanjem obrvi. Če so te lepo oblikovane in goste, jih lahko samo počešemo, sicer pa jih lahko tudi nekoliko oblikujemo in populimo kakšno odvečno dlačico ali pa obrvi pravilno poudarimo.


  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478