Zadovoljna.si
Privoščite si lepe in negovane nohte.

Moda

VIDEO: Nova tehnika podaljševanja nohtov

Marjana Harcet
17. 12. 2008 18.01
15

Najnovejši način urejanja in podaljševanja nohtov z gelom, je prijazen do naravnih nohtov. Ker je gel fleksibilen, se noht zlepa ne zlomi, do poškodbe naravnega nohta pa ne pride niti pri odstranjevanju gela.

Gel ne poškoduje naravnih nohtov.
Gel ne poškoduje naravnih nohtov.FOTO: Dare Čekeliš

Klasičen način podaljševanja naravnih nohtov zahteva mehansko piljenje, medtem ko pri postopku geliranja z gelinumom to ni potrebno. Zato je tovrstno podaljševanje nohtov bolj nežno do naravnega nohta. Geli se nanašajo podobno kot lak in lahko se uporabljajo tudi namesto navadnega lakiranja. Takšno lakiranje je dolgoročnejše in tako urejeni nohti so videti lepo urejeni tudi dva do tri tedne.

Posebnosti gela

Je fleksibilen.
To pomeni, da se gel premika in upogiba z naravnim nohtom.

Se topi.
Ob odstranjevanju gela ni klasičnega postopka piljenja. Gel se topi s posebej za to namenjenim topilom in to pusti naravne nohte nepoškodovane. Naravni nohti ostanejo enaki, kot so bili pred obdelavo.

Tehnike podaljševanja nohtov z gelinumom

Tehniko podaljševanja izbiramo glede na to, kakšen učinek želimo doseči.

Nohte lahko podaljšamo s pomočjo šablone ali pa s pomočjo umetne konice. V primeru podaljševanja s šablono, je noht možno podaljšati do dveh milimetrov. Podaljševanje z umetno konico pa temelji na klasičnem načinu podaljševanja: na noht se nalepi konica, ki se jo pili in čez nanese gelinium. V tem primeru se čas topljenja, ob odstranjevanju umetne konice in gela, podvoji.

Nega nohtov z gelinumom ni primerna za ogrizene nohte, ker so ti precej vlažni in se na takšni podlagi gel ne obnese. Namenjen je torej kratkim, vendar ne pogrizenim nohtom.

Privoščite si lepe in negovane nohte.
Privoščite si lepe in negovane nohte.FOTO: Dare Čekeliš

Podaljševanje in lakiranje nohtov v enem

Nega nohtov z barvnimi geli lahko nadomesti klasično lakiranje. Barvna lestvica se nenehno dopolnjuje, barve pa se lahko med seboj tudi mešajo in tako zlahka dobimo številne odtenke.

Lahko se odločimo tudi za naraven videz nohta in šele potem nanašamo lak.

Kakšni nohti so trenutno modni?

Za letošnjo jesen in zimo so modni trendi podobni kot v tekstilni industriji. Modni so vijolični in srebrni odtenki, še vedno je aktualna živo rdeča, nepogrešljiva pa ostaja tudi francoska manikira.

Omislite pa si lahko še dodatno okrašene nohte – z nalepkami, kamenčki ali s tridimenzionalno poslikavo iz akrilne mase.

Manikiro z gelinum gelom si lahko privoščite v salonu Chili art v Kopru in v studiih, ki sodelujejo s Professionails.

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478