Zadovoljna.si
Najslavnejši parfum vseh časov je Chanel 5.

Moda

Večni klasiki med parfumi

Marjana Harcet
28. 04. 2008 10.03
0

Med dišavami je nekaj takih, ki se ne uklanjajo modnim trendom in ne padejo v pozabo že naslednjo sezono.

Najslavnejši parfum vseh časov je Chanel 5.
Najslavnejši parfum vseh časov je Chanel 5.FOTO: Reuters

Kraljica med dišavami je ženski parfum Chanel 5. Ustvaril ga je Ernest Beaux, ime pa mu je nadela Coco Chanel. Pravijo, da je k imenu prispevalo tudi vraževerje slavne Coco. Verjela naj bi namreč, da je pet njena srečna številka, in ker je izmed vzorčnih dišav, ki ji jih je v izbiro ponudil Beaux, izbrala ravno dišavo pod zaporedno številko pet, je tudi za promocijo parfuma izbrala peti dan petega meseca davnega leta 1921. Očitno je bila številka res srečna, saj po 87 letih cvetno aldehidni Chanel 5 še vedno slovi kot najbolj znan in najbolje prodajani parfum vseh časov.

Slavni in bogati parfumom z veseljem posojajo svoja imena.
Slavni in bogati parfumom z veseljem posojajo svoja imena. FOTO: Reuters

Svojevrstna revolucija, ki prav gotovo ne bo pozabljena, se je v svetu dišav zgodila leta 1994, ko je Calvin Klein lansiral citrusno aromatično dišavo cK One. Čeprav to v resnici ni bil prvi uniseks parfum, je ta na tržišče prišel v velikem slogu in v hipu pometel z vsemi svojimi predhodniki.

Med moškimi dišavami se je na lestvici popularnosti obdržal Fahrenheit iz Diorjeve hiše. Kljub temu da je na trgu »šele« dvajset let, je to zavidljiv staž na lestvici najbolj znanih in najbolje prodajanih dišav. To je še posebno zanimivo, zato ker je Fahrenheit izjemno svojevrsten parfum.

NASLEDNJIČ: Uspeh parfuma ali marketinga?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404