Zadovoljna.si
Tui na masaža je učinkovita pri odpravljanju bolečin v hrbtenici, ramenskem delu in tudi pri nespečnostih, depresijah ter raznih kroničnih stanjih, kot so migrene in glavoboli.

Moda

VIDEO: Čutni dotiki maserke so lahko zdravilni!

Mojca Koprivnikar
17. 07. 2008 07.49
0

Ste kdaj pomislili, da bi svoje težave odpravljali na drugačen način in si ob tem privoščili še malce razvajanja?

Tui na masaža je učinkovita pri odpravljanju bolečin v hrbtenici, ramenskem delu in tudi pri nespečnostih, depresijah ter raznih kroničnih stanjih, kot so migrene in glavoboli.
Tui na masaža je učinkovita pri odpravljanju bolečin v hrbtenici, ramenskem delu in tudi pri nespečnostih, depresijah ter raznih kroničnih stanjih, kot so migrene in glavoboli.FOTO: iStockphoto

Če bi radi poskusili nekaj drugačnega, potem vam ponujamo idejo.Odpravite se na tui na masažo!Verjetno ste postali radovedni, kaj tui na masaža sploh je, od kod prihaja in za kaj se uporablja. Če vam radovednost ne da miru, potem berite dalje in si poglejte tudi video!

Bistvo tui na masaže leži v odpravljanju energijskih blokad.
Bistvo tui na masaže leži v odpravljanju energijskih blokad.FOTO: iStockphoto

Gre za vrsto masaže, ki ji pravimo tudi terapevtska masaža. Torej, že samo ime pove, da masaža telo tudi zdravi in ne le sprošča, četudi je sproščanje ravno tako njen namen. Tui na masaža ima svoje korenine 4000 let nazaj in prihaja iz Kitajske. Že takrat je, poleg akupunkture, igrala izjemno pomembno vlogo v kitajski tradicionalni medicini. Zdravniki kitajske medicine so z njo zdravili cesarje in vse višje sloje. Danes je zaradi svoje uspešnosti odpravljanja in lajšanja različnih težav poznana po vse svetu.

S tui na masažo telo pripravimo na samozdravljenje.
S tui na masažo telo pripravimo na samozdravljenje.FOTO: iStockphoto

Tanja Cvenkelj, tui na maserka iz Vita centra v Naklem, nam je povedala, da je cilj same masaže sproščanje mišic in kit ter omogočanje neoviranega pretoka energije skozi meridiane oz. energetske točke, zato je za učinkovito masažo treba poznati te energetske točke – meridiane, ki potekajo po našem telesu. Vsak meridian skrbi za določen organ v telesu in če nekje energija ni dovolj pretočna pride do njenega zastoja, posledica pa je, da zbolimo oz. imamo težave z organom, kjer energija zastaja. O tej temi,lahko razpravljate tudi na forumu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413