Zadovoljna.si
Najnovejša tehnologija odstranjevanja dlak z laserjem ne povzroča opeklin.

Moda

VIDEO: Zbogom dlačice!

Mojca Koprivnikar
30. 10. 2008 17.13
4

Lasersko odstranjevanje dlak je poleg depilacije z voskom vse bolj priljubljena metoda odstranjevanja nadležnih dlačic. A za razliko od depilacije boste z laserskim tretmajem dlačice odstranili za vedno.

Dlake najpogosteje odstranjujemo na nogah.
Dlake najpogosteje odstranjujemo na nogah.FOTO: iStockphoto

Lasersko odstranjevanje dlak je z novimi napravami, ki so že na voljo, še posebej primerno za tiste, ki imajo svetlejši pigment dlačic ali temnejšo kožo, kar z običajnim laserjem sicer ni priporočljivo, pravi Nataša Medvedič iz Sense Wellnes kluba.

Zima je primeren čas

A preden se boste odločili za lasersko odstranjevanje dlak, je treba vedeti nekaj osnovnih stvari, ki pomagajo do večje učinkovitosti. Še posebej ga odsvetujejo nosečnicam in tistim, ki uživajo zdravila, ki lahko vplivajo na foto senzibilnost kože. V najslabšem primeru lahko pride do pigmentacije ali depigmentacije kože.

Najnovejša tehnologija odstranjevanja dlak z laserjem ne povzroča opeklin.
Najnovejša tehnologija odstranjevanja dlak z laserjem ne povzroča opeklin.FOTO: POP TV

Tri tedne pred in po tretmaju se ni priporočljivo izpostavljati soncu. Zimsko-jesenski čas je torej najbolj primeren čas za lasersko odstranjevanje dlak.

Preden pa ženska pride na odstranjevanje dlak, si jih mora že sama doma odstraniti oziroma pobriti, sledi le še odstranjevanje z laserjem, ki je hitro in popolnoma neboleče.

Trajna odstranitev dlak

Z laserskim žarkom odstranimo dlačice za vedno.
Z laserskim žarkom odstranimo dlačice za vedno.FOTO: iStockphoto

Za učinkovito odstranitev dlak je običajno dovolj en tretma, sicer pa je odvisno tudi od tipa dlak. Čim debelejše in temnejše so, manj obiskov je treba, za svetlejše dlačice pa je nujnih več obiskov. V vsakem primeru pa je odstranitev trajna.

Rast dlačic lahko „zmoti“ le hormonska eksplozija, ki je med nosečnostjo ali menopavzo bolj pogosta. Ta lahko sproži novo rast dlak. A dlačice, ki smo jih z laserjem uničili, ne zrastejo nikoli več.

Sicer pa so sodobni laserji izjemno učinkoviti, varni in ne povzročajo opeklin.


KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413