Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Moda

Vračajo se morske sirene

S.O.
03. 05. 2012 11.58
0

Modni trendi tudi letošnje poletje narekujejo pestro paleto mornarskih elementov, ki se povezujejo s črtami, robustnimi vrvmi, zlatimi gumbi in z značilno modro, rdečo in belo barvo. Morska sirena, ki se je dodobra prebudila že pred nekaj sezonami se tako v poletje vrača z obujanjem mornarske klasike, ki ji poveljujejo sončni žarki.

Osnovna igra modre, rdeče in bele barve

Ne govorimo zgolj o črtastih poletnih oblekah, kapitanskih suknjičih in o slamnatih klobučkih. Polena moda prinaša veliko več kot le klasiko, ki jo poznamo že več sezon, lahko pa potrdimo, da vsi novi kroji izhajajo iz kapitanove garderobne omare. Če želite poletje pričakati v trendu se torej ne otepajte belih ali rdečih hlač, ki so lahko oprijete ali pa se raztezajo v zapeljiv in eleganten trapez. Pozabiti ne smemo niti na samo dolžino. Dolge hlače naj v toplejših mesecih nadomestijo tiste malo krajše, sedemosminske ali pa kratke hlače z zavihanim robom. Tiste bolj pogumne se lahko odločite za črte, mornarska sidra ali školjke, zraven pa kombinirajte zgolj enobarvno majico v beli, modri ali rdeči barvi.

Od kombinezonov do tunik

Tudi obleke so prej ohlapne kot oprijete, stavijo pa predvsem na udobje. Dolžine so različne; vse od klasike, ki se ustavi nad koleni kot do dolgih kril, ki se gibljejo v koraku in s svojim lebdenjem oponašajo poletni vetrič. Tudi tokrat nas bodo prepričali udobni kombinezoni, branile pa se ne bomo niti večnamenskih tunik, ki jih bomo lahko nosile še dolgo v jesen.

Mornarski detajli

Pozabiti ne smemo niti na detajle, ki mornarsko modo delajo tako brezčasno in posebno. Zlati gumbi vseh velikosti se znajdejo tako na suknjičih kot tudi na hlačah, majicah in krilih. S svojim pridihom nostalgije in mornarske tradicije odsevajo bogastvo, blišč in prestiž, ki so ga v starih časih bili deležni mornarji velikih bark, ki so obplule svet. Gumbom se pridružujejo še različne verižice, zakovice in element mornarskega vozla. Njegova razpoznavnost se večkrat najde v različnih detajlih na torbicah, nakitu ali na pasovih.

Za udoben korak

Med priljubljeno poletno obutev spadajo tudi klasični mokasini, čevlji s polnim podplatom in preprosti natikači. Korak poletja je namreč dolg in udoben, zato nima smisla, da svoje nožice mučimo z neudobnimi čevlji, ki nam prinašajo zgolj bolečino in žulje. Visoke pete naj zato zamenjajo polni podplati, balerinke zanimivi morski detajli ali mokasini, natikači pa bodo v naš svet prinesli val poletja in morske svežine.

Spremljajte nas na Facebooku

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368