Zadovoljna.si
Neva Susmelj

Lepota

Trend, ki je navdušil tudi Slovenke

J.V.
21. 01. 2016 08.00
19

Video blogi, ki jih posamezniki po celem svetu objavljajo na priljubljenem kanalu YouTube, so postali eden izmed največjih trendov v zadnjih letih. Gre za odličen način ustvarjanja baze oboževalcev po celem svetu, obenem pa je to lahko tudi odličen vir zaslužka. Med pripadnicami nežnejšega spola so prava modna muha postali različni modni in lepotni video blogi, nad njimi pa se je navdušila tudi Neva Šušmelj, ki svoje videe objavlja v slovenskem jeziku. Ker gre za enega izmed največjih spletnih trendov današnjega časa, smo z Nevo poklepetali o tem, kje dobi navdih, kdo vse spremlja njene objave in kakšen nasvet bi dala vsem tistim, ki razmišljajo o tem, da bi postali vlogerji!

Neva Susmelj - 3
Neva Susmelj - 3FOTO: osebni arhiv

Neva Šušmelj je ena izmed številnih lepotnih vlogerk na priljubljenem omrežju YouTube, ki objavljajo tako imenovane 'naredi sam' videosposnetke. Na njenem kanalu tako lahko najdemo številne video vodiče za različne poslikave nohtov, kako oblikovati različne pričeske, se naličiti pa vse do modnih navsetov za različne 'outfite'. 

Kje dobiš idejo za nov video?

Največ idej dobim od svojih sledilcev, ki mi vedno predlagajo ideje za nove videe. Drugače pa tudi na Youtubu, na katerem preživim resnično preveč časa. (smeh)

Kakšen je bil do sedaj odziv na objavljene posnetke?

Na srečo je bil do sedaj odziv vedno pozitiven. Prejemam veliko sporočil in komentarjev, v katerih se mi sledilke zahvaljujejo, ker sem jim z vsebino videov pomagala, kar me dodatno motivira za snemanje novih videov.

'Beauty' vlogi so v tujini že nekaj časa velik trend, je tudi pri nas vedno več tega?

Na Youtubu lahko najdemo ogromno takšnih in drugačnih videov v angleškem jeziku. Štiri leta nazaj, ko sem začela snemati videe, je le malo Slovencev bilo aktivnih na Youtubu. Zdaj pa na srečo to postaja zelo popularno tudi pri nas in vedno več ljudi se odloča snemati videe, kar je super!

Neva Susmelj
Neva Susmelj FOTO: osebni arhiv

Kakšen navset bi dala nekomu, ki razmišlja o vlogu na YouTubeu?

En nasvet je kar težko dati. Mogoče bi izpostavila, da moraš najprej najti določeno temo, ki te veseli in se je držati. Verjeti moraš v svoje besede, da bodo lahko sledilci začutili strast!

Najbolj oddaljena država, v kateri gledajo tvoje videe?

Včasih, ko gledam analitične podatke videov, se prav začudim kam vse zanese moj video. Oglede prejemam iz vseh koncev sveta. Čas gledanja pa iz bolj oddaljenih držav traja približno 30 sekund ali tudi več, odvisno od videa. Moje videe najdlje gledajo, poleg Slovencev, Avstrijci, Nemci, Italijani in prebivalci vseh držav bivše Jugoslavije.

Je v tem tudi kaj zaslužka?

Sicer sem Youtubova partnerka, ampak imeti moraš res veliko ogledov, da bi lahko rekel, da je v tem kaj zaslužka. Popularni angleško govoreči youtuberji pa služijo kar velike vsote denarja s svojimi videi.

Njene videe si lahko ogledaš tukaj.

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 471