Repa je bogata z balastnimi snovmi in beljakovinami, maščobo, ogljikovimi hidrati, vitamini B1, B2 in C, v sledeh pa vsebuje elemente natrij, kalij, fosfor, železo itd. Vodo, v kateri se je kuhala, s pridom uporabljamo pri prehladih, sam sadež pa pomaga pri težavah s prebavili in prostato ter pri astmi in kašlju. To pa ni vse.
Z repo proti zaprtju
Repa je bogat vir antioksidantov, zavira proces staranja in preprečuje nastanek nekaterih kroničnih bolezni. Običajno jo prepoznamo po podolgovati ali okrogli obliki in beli, rumeni in rdečkasto-rjavi barvi. Vsebuje veliko balastnih snovi in beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov, natrij, kalij, fosfor, magnezij, železo, vitamine B1, B2, C in folno kislino, njena bogata hranilna vrednost pa je cenjena širom sveta. Presna repa je prav tako dober pomočnik proti zaprtju, če pa bomo svežo repo nastrgali in ji dodali sol ter olivno olje, bomo poskrbeli tudi za lepšo kožo.
Primerna za aknasto kožo
Mastna koža, ki je nagnjena k gnojni mozoljavosti, bo vesela kaše, ki jo bomo pripravili iz kuhane repe. Repo dobro pretlačimo in dodamo nekaj vode, da dobimo gosto pasto. Nanesemo jo na prizadeta mesta na obrazu in telesu ter po 15 minutah speremo z mlačno vodo. Postopek ponavljamo vsak drugi dan, prav tako pa bo koristno, če si bomo repo občasno privoščili tudi za kosilo ali večerjo.
Za čiščenje organizma in zdravo ustno votlino
Sok iz repe in korenja, ki ga bomo zaužili vsako jutro, bo imel pozitiven vpliv tudi na revmatične bolezni in sklepe. Če bomo dan začeli s kozarcem opisanega soka, bomo prav tako poskrbeli za redno čiščenje organizma, lažjo prebavo in boljše počutje. Sok iz repe nam bo pomagal zmanjšati apetit, če ga bomo v količini treh žlic zaužili tik pred glavnim dnevnim obrokom, obenem pa bo poskrbel še za naravno razkužitev ustne votline in zdrave dlesni.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV