Zadovoljna.si
Zelenjava

Moda

Uživajte sadje in zelenjavo, da boste videti čudovito!

Z.K.
13. 03. 2012 10.45
1

Škotski raziskovalci so nedavno opravili raziskavo, v kateri so ugotovili, da imajo sadje in zelenjava pozitiven učinek na vaš videz že po šestih tednih. In če to trdijo strokovnjaki, bo že držalo. Uživanje sadja in zelenjave torej ne deluje blagodejno le na naše zdravje, temveč tudi na lepoto.

Zelenjava
Zelenjava FOTO:
S sadjem in zelenjavo do bolj privlačnega videza

Vsi vemo, da je vnašanje sadja in zelenjave v telo izjemno pomembno, saj vsebujeta ogromno vitaminov, mineralov, rastlinskih sterolov in vlaknin. Pomaga nam pri izgubljanju odvečnih kilogramov, prav tako pa pozitivno vpliva na zunanji videz. Raziskovalci na univerzi St. Anders so kar šest mesecev ugotavljali, kako lahko uživanje sadja in zelenjave vpliva na barvo kože. V raziskavo so vključili 35 ljudi, ki so bili stari med 18 in 35 let in jih v obdobju šestih mesecev dosledno fotografirali. Uživali so najmanj tri porcije sadja in zelenjave na dan, kar se je poznalo tudi na videzu, saj so njihovo kožo strokovnjaki ocenili kot zdravo, prav tako pa so bili videti bolj privlačni.

Če boste uživali velike količine korenja, se bo vaša koža obarvala oranžno, trdijo škotski raziskovalci.
Če boste uživali velike količine korenja, se bo vaša koža obarvala oranžno, trdijo škotski raziskovalci.FOTO:

Spreminja barvo kože

Sadje in zelenjava sta bogata s karotenoidi, ki varujejo celice pred onesnaženjem iz okolja in UV-žarki, prav tako pa spodbujajo delovanje imunskega sistema in zagotavljajo zaščito pred rakastimi obolenji. Dejstvo je, da velike količine zelenjave, kot je denimo korenje, lahko obarva kožo oranžno. Vseeno pa ni bilo znano, da je majhen porast rdečih in rumenih pigmentov v koži lahko videti privlačno. Strokovnjaki so ugotovili, da sta se rdeč in rumen odtenek v koži spreminjala glede na stopnjo karotenoidov. Bistven vpliv na kožo pa ima likopen, antioksidant, ki ga najdemo v paradižniku, špinači, brokoliju ter polifenoli, ki se skrivajo v jabolkih, borovnicah in češnjah.


 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368