Zadovoljna.si
Je liposukcija preteklost?

Moda

Zmrznite svoj celulit!

Z. T.
03. 08. 2010 18.55
0

Ekstremno nizke temperature uničujejo maščobne celice, ne da bi poškodovale kožo in mišice. Maščoba se nato po naravni poti izloči skozi jetra.

Včasih so nekatere maščobne obloge tako trdovratne, da jih nobena dieta in gibanje ne odpravita.
Včasih so nekatere maščobne obloge tako trdovratne, da jih nobena dieta in gibanje ne odpravita.FOTO: iStockphoto
Najbolj učinkoviti metodi pri izgubljanju kilogramov in odvečne maščobe sta zdrava dieta in gibanje. A včasih tudi to dvoje ne pomaga povsem in na telesu ostanejo maščobne blazinice, ki se jih nikakor ne moremo znebiti. Takrat nam preostanejo le še alternativne metode, ki neposredno napadejo maščobne celice. Tretmaji, ki temeljijo na topljenju maščobnih celic s pomočjo laserja, so še pred kratkim bili pravi hit med ljubiteljicami shujševalnih diet, danes pa so že preteklost. Najnovejši trend, ki so ga pred kratkim predstavili na trgu v Veliki Britaniji, je nasprotje tistega, kar so pomenili tretmaji z laserjem – zmrzuje maščobo do 'smrti'. Novost, bolj znana pod imenom Zeltiq, temelji na uporabi metode hlajenja oziroma tako imenovane krio lipolize. Maščobne celice se zamrzne in se jih na ta način uniči. Zeltiq je plod sodelovanja Univerze Harvard in Splošne bolnišnice Massachusetts in so ga že lani začeli uporabljati v ZDA, od letos pa osvaja evropski trg.
Zeltiq odpravlja maščobne blazinice na manjših predelih.
Zeltiq odpravlja maščobne blazinice na manjših predelih. FOTO:

Boljši kot laser?
 
Strokovnjaki so prepričani, da neinvazivni tretma pomeni revolucionarni koncept v borbi s kilogrami. ''Že več let segrevamo maščobo, da bi jo stopili. Zdaj pa smo dokazali, da je najbolj učinkovit nasprotni pristop,“ je izjavil dermatolog dr. David Goldberg, ki je sodeloval pri testiranjih Zeltiqa. Poizkusi so dokazali, da je en tretma dovolj, da se uniči 25 odstotkov maščobnih celic na tistih delih telesa, ki jih strokovnjak obdeluje.

Maščobne celice odmrejo
 
''Krio lipoliza postopoma izvleče telesno toploto iz maščobne blazinice, ki se nahaja pod kožo,“ pojasni Goldberg ter doda, da se na ta način temperatura maščobnih celic zniža na nič stopinj oziroma dobesedno zmrzne. Ekstremno nizke temperature ubijajo maščobne celice, vendar ne poškodujejo kože in mišic, maščoba pa se iz organizma izloči skozi jetra.

Naprava rabi eno uro, da zamrzne maščobne celice.
Naprava rabi eno uro, da zamrzne maščobne celice.FOTO:

Odpravlja maščobne blazinice

Strokovnjaki opozarjajo, da ta postopek ni za vsakogar in ne moremo pričakovati, da boste s to metodo izgubili obilico odvečnih kilogramov. Tretma je najbolj učinkovit pri tistih, ki so blizu svoje idealne teže in jih motijo zgolj določeni deli na telesu, ki so obloženi z maščobnimi oblogami. Včasih namreč ne pomaga nobena dieta in gibanje – dosežete želeno težo, a maščoba ostaja. Takšni 'kritični' deli so na primer območje trebuščka in pasu, bokov ter notranje strani stegen. Gre za to, da z vakuumom povlečejo kožo in maščobne obloge v poseben aparat, kjer se potem spusti temperatura na nič stopinj Celzija ter ga pustijo delovati na posameznem delu telesa eno uro.

Neboleč postopek

Postopek ni boleč, nekaj časa pa traja občutek pikanja v predelu, ki je bil podvržen tretmaju. Končni rezultat je viden po treh do štirih mesecih, čeprav so prvi učinki opazni že po enem mesecu. Tretma posameznega dela telesa stane okoli 800 dolarjev ali 600 evrov, seveda pa večina strank želi simetrijo telesa, tako da se odločijo za 'ubijanje' maščobe na vsaj dveh delih telesa, kar potem znaša do nekje 1500 dolarjev oziroma 1100 evrov. Liposukcija podobnega obsega stane na primer okoli 5000 dolarjev oziroma skoraj 4000 evrov.

Je liposukcija preteklost?
Je liposukcija preteklost?FOTO: iStockphoto
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478