Zadovoljna.si
Krzno

Moda

Odločite se za umetno!

S.O.
31. 08. 2010 18.45
2

Krzno je na modnih pistah postalo že stalnica in kljub množičnemu trudu organizacije Peta in drugih aktivistov bo v modnih smernicah kraljevalo tudi letošnjo jesen in zimo. Naj bodo vaša oblačila prijazna do živali in ljudi, zato se odločite za umetno krzno.

Organizacija Peta : "I'd Rather Go Naked Than Wear Fur"
Organizacija Peta : "I'd Rather Go Naked Than Wear Fur"FOTO: Reuters
Odločno proti!

Med najbolj znane aktiviste, ki se borijo za prepoved krzna v modni industriji, sodijo Eva Mendes, Christina Ricci, Pamela Anderson, Jennifer Lopez, Mariah Carey, Beyonce, Janice Dickinson, Stella McCartney in mnoge druge, ki ostro obsojajo ljudi, ki so si zaradi lepote pripravljene nadeti krzno. Čeprav se 'mehka koža' vsako leto znajde na seznamu priljubljenih modnih trendov za jesen in zimo, vedno več modnih kreatorjev pravo krzno zamenja z umetnim. S tem se namreč zavarujejo tudi pred različnimi izgredi in vdorom na modno pisto, ki so bili v preteklem desetletju zelo pogosti.

Včasih oblačilo bogatašev, danes jabolko spora.
Včasih oblačilo bogatašev, danes jabolko spora.FOTO: Reuters
Modni dodatki in oblačila

Nič drugače ni zapovedano v prihajajočih hladnih mesecih. Krzno se znova pojavlja na modnih dodatkih, kot so torbice, obutev in pokrivala. Z njim so obrobljeni ali podloženi plašči in jakne, v zadnjih dveh letih pa se je med najbolj vročimi trendi znašel tudi priljubljen brezrokavnik. Ta ostaja trdno zasidran na prestolu modnih zgodb, ki jih pišejo hladnejši dnevi.

Krzno – oblačilo bogatašev

Krzno kljub napredku še vedno velja za blago bogatega sloja ljudi. V zgodovini ga je nosila le mestna gospoda, njegovemu šarmu pa se niso mogli upreti niti moški. Skozi leta je začel izgubljati svoj sijaj, saj je industrija umetnega krzna hitro napredovala in tako trgu ponudila cenejši nadomestek, ki ga lahko prepoznajo le redki ljudje.

Kombinacija brezrokavnika iz umetnega krzna in modnih dodatkov. (Foto: Kelly Stuart)
Kombinacija brezrokavnika iz umetnega krzna in modnih dodatkov. (Foto: Kelly Stuart)FOTO:
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478