Zadovoljna.si
Ličenje oči

Lepota

Edini mejkap trik, ki bi ga morala obvladati vsaka

S.O.
04. 04. 2019 08.53
1

Zapeljive oči ne potrebujejo naličenih vek. Povsem dovolj bo tanka črna črta, ki bo poudarila linijo oči in odprla pogled. Govorimo o tekočem črtalu, na katerega so prisegale že dive iz petdesetih let, danes pa to dekorativno lepotilo velja za nepogrešljiv del vsake kozmetične torbice. Razkrivamo vam skrivnosti tekočega črtala.

Kleopatrino ličilo

Na zapeljive črne oči je prisegala že Kleopatra, ličilo, ki šteje že več kot 4000 let, pa so izdelovali iz svinca in svinčenih soli. Čeprav velja splošno prepričanje, da je svinec škodljiv, so francoski znanstveniki pred nekaj leti ugotovili, da v izredno majhnih količinah proizvaja zdravilne molekule dušikovega oksida, ki aktivirajo imunski sistem in v primeru okužbe od oči odbijajo bakterije. Danes tekoče črtalo ali tuš poznamo po drugačni, človeku prijaznejši sestavi. Gre za stalen izdelek v kozmetični industriji, na katerega prisegajo tudi velike zvezde; med drugim so s črtalom poudarjene oči zaznamovale tudi umrlo pevko Amy Winehouse.

To bodo letos najbolj vroči mejkap trendi
Preberi še
To bodo letos najbolj vroči mejkap trendi
V prvem koraku potegnemo črto tesno ob veki, nato jo zaključimo z nežnim dvigom zaključne konice.
V prvem koraku potegnemo črto tesno ob veki, nato jo zaključimo z nežnim dvigom zaključne konice.FOTO: Profimedia

Diskretna ali opazna črta

S črtalom običajno poudarjamo le zgornjo veko, ki jo lahko pustimo golo ali naličeno s senčilom po svoji izbiri. Pri samem ličenju s črtalom moramo biti pozorni predvsem na simetrično linijo črte, ki se lahko začne v notranjosti veke, ali pa črtalo nanesemo zgolj v zunanje kotičke veke. Sami izbiramo tudi širino narisane črte. Lahko gre za elegantno in ravno črto ali pa za opazno, asimetrično črto s privzdignjenimi robovi.

Dnevno in večerno ličenje

V prvem koraku potegnemo črto tesno ob veki, nato jo zaključimo z nežnim dvigom zaključne konice. Drug poteg tuša je namenjen osvežitvi barve in seveda zapolnjevanju neobarvanih kotičkov. Ko bomo osvojili risanje črte, bomo celoten potek ličenja dokončali brez popravkov. Samo obliko črte lahko prilagajamo tudi času ličenja – čez dan naj bo črta diskretna in tanka, za večerno ličenje pa si lahko omislimo nekoliko širšo in intenzivnejšo črto.

5 korakov za popoln večerni mejkap
Preberi še
5 korakov za popoln večerni mejkap

Najbolj priljubljena je črna

Tekoča črtala se razlikujejo tudi po aplikatorju. Najbolj priljubljena in enostavna je flomastru podobna konica, najlepšo linijo pa bo zagotovil čopič, ki zahteva mirno roko in veliko vaje. Med barvami še vedno prednjači črna, v poletnem času pa bodo zelo priljubljene tudi živahnejše barve – vse od zelenega, modrega, rumenega, vijoličastega in rožnatega odtenka.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375