Zadovoljna.si
Če vas modrček ves čas opozarja, da ga imate oblečenega, potem najbrž ni pravi.

Moda

Ko zaradi neprimernega modrčka boli glava

M.K.
08. 05. 2012 12.00
0

Popolnoma prilegajoč se modrček je ključnega pomena za vsako žensko. Ne samo da v njem vaše telo zgleda popolno, temveč skrbi tudi za pravilno držo in lepo oblikuje ter poudari postavo. Najpomembnje pa je, da se, roko na srce, v prilegajočem se modrčku prave velikosti vsaka dama počuti udobno in sproščeno. Žal pa je med nami še vedno veliko posameznic, ki zaradi učinka večjih prsi izberejo premajhen modrček ali zaradi misli na boljši občutek prevelikega. Drage dame, zavedati se moramo, da lahko vsak modrček, ki se ne prilega vašim prsim, povzroča nelagodje, na dolgi rok pa z njim tvegate tudi poškodbe.

Ženska z lepim oprsjem
Ženska z lepim oprsjem FOTO: iStockphoto
Vsaka dama mora najprej sama pri sebi ugotoviti, da modrček, ki ga ima na sebi, ni prave velikosti in se ne prilega njenim prsim. Verjemite, ko boste ugotovile to, ste že opravile polovico dela. Pozorne morate biti na znake, ki vam jih daje vaše telo. Če se namreč ves čas borite z naramnicami in prsi tlačite v košarice, je to prvi znak, da model vašega modrčka ni pravi. Ženskam, ki več let zategujejo naramnice in dvigujejo prsi, se lahko rame zamaknejo in razčlenijo, kar lahko v najhujših primerih vodi celo do poškodb živčevja in trajne odrevenelosti ramen.Če so naramnice modrčka prekratke, nosijo breme celotnih prsi, optimalno pa bi morale nositi zgolj 10 odstotkov.

Glavobol, sključenost in poškodbe hrbtenice

Eden glavnih problemov, ki je posledica nošenja modrčka neustrezne velikosti, je nepravilna drža. V mnogih primerih ženske z večjimi košaricami svojim prsim ne zagotovijo zadostne opore, saj jih je sram zaradi njihove velikosti. Zato ves čas ramena zvijajo navznoter v predel prsnega koša, da bi pozornost javnosti iz prsi preusmerile na druge dele telesa, kar zelo negativno vpliva na njihovo držo. Napetost v ramenskih ter hrbtnih mišicah oslabi in to povzroča sključenost. Da bi nadomestile pomanjkanje podpore, se nekatere ženske nagibajo naprej, pri tem pa dodatno obremenjujejo trapezasto mišico in posledica sta lahko hud glavobol ter nategnjena mišica. Vse to lahko vodi celo do poškodb hrbtenice in težav pri dihanju, zato je še kako pomembno, da izberemo pravo velikost modrčka.

Bolečine v dojkah in odrgnine

Ženske, ki izberejo prevelik ali premajhen modrček, na težave lahko opozorijo bolečine v dojkah, o pretesnem kosu spodnjega perila pa vas opozarjajo tudi odrgnine na ramah ali v predelu prsnega koša, ki so posledica prekratkih naramnic in zažiranja v kožo. Prav dojke pa so tiste, ki vas na neustrezen modrček opozarjajo ob aktivnostih, ki povzročajo ponavljajoče se gibanje prsi. Če se namreč ne prilega popolnoma, vas bodo začele po nekaj minutah boleti, bolečina pa bo sčasoma le še močnejša. Še huje pa je, da lahko prekomerno znojenje povzroči odrgnine pod prsmi, ki so skrajno boleče in optično neprivlačne. Če imate večjo košarico, vam svetujemo, da v primeru vadbe ali druge telesne aktivnosti izberete športni modrček ustrezne velikosti, ki bo prsim nudil popolno oporo ter jim preprečil gibanje.

Izmerite se!

Ko se boste torej naslednjič odpravile v trgovino po nov modrček, dobro premislite, kakšnega je dobro izbrati. Če menite, da velikost, ki jo nosite sedaj, ni prava, ponovno izmerite obseg svojega prsnega koša ter ramenskega obroča in svoje mere zaupajte prodajalki ali prodajalcu, ki vam bo z veseljem priskočil na pomoč. V kolikor vas je sram o optimalni velikosti modrčka govoriti z neznanci, se lahko o pravi številki in velikosti košarice modrčka glede na vaše mere pozanimate tudi na svetovnem spletu. Najpomembneje je, da vam je v izbranem spodnjem perilu udobno. Če boste torej ob nošenju modrčka pozabile, da ga imate oblečenega, je to gotovo pravi model, ustrezna številka ter prilegajoča se košarica in to naj vam bo potem vodilo pri vsakem naslednjem nakupu.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368