Zadovoljna.si
Tudi stopala si zaslužijo razvajanje.

Moda

Zapeljujte s stopali

S.O.
23. 06. 2009 19.16
0

V vročini radi razkazujemo nekoliko več kože in pa seveda prste na nogah. Lepo urejena stopala so danes osnova, zraven sodijo negovani nohti in pa seveda nakit. Tudi noge si zaslužijo razvajanje.

Tudi stopala si zaslužijo razvajanje.
Tudi stopala si zaslužijo razvajanje.FOTO: iStockphoto

Poskrbite za stopala

Prav poskrbite za trdo kožo in urejene nohte. Svojim nogam privoščite tudi osvežilno kopel in si priskrbite dobre sandale. Umetni materiali lahko povzročijo otiščance, ki pa vsekakor niso v ponos. Raje izberite sandale z usnjenimi paščki ali iz naravne gume.

Živahne barve

Osnovna pedikura ne zahteva veliko časa in vaje. Brezbarvni lak bo v tem primeru povsem dovolj. Za pisana poletna stopala pa se oborožite z barvami. Letošnji trendi narekujejo živahne barve v odtenkih rdeče, rožnate, vijoličaste, vrnila se je tudi modra. Nohte lahko z malo vaje prav umetniško okrasite. S pomočjo šablonic jih obarvajte v dveh različnih odtenkih. Najlepše so sorodne barvne kombinacije, kot sta rožnata in vijoličasta. Po nanosu dveh plasti barvnega laka jih ne pozabite zavarovati še s prozornim lakom, ki bo ohranil sijaj in obstojnost.

Umetniški pridih

Z barvnimi laki, ki imajo tanko konico, lahko nohte okrasite s poljubnim vzorcem. Za začetek bodo najlažje tanke črte, z nekaj vaje pa lahko narišemo tudi preproste rožice. Vzorca vam ni potrebno ponoviti na vsakem nohtu, dovolj bo že samo eden. Uporabljate lahko najrazličnejše barve, najbolj klasične pa ostajajo bela, srebrna in črna.

Nohti naj zablestijo v barvah poletja.
Nohti naj zablestijo v barvah poletja.FOTO: iStockphoto

Razigrane nalepke

Danes so na volji tudi raznovrstne nalepke. Vzorčki, barve in različne velikosti bodo prijetna popestritev klasične ali barvne pedikure. Na voljo so tudi kristalčki in nalepke z bleščicam. Pomembno je, da nalepko prilepite na suho površino nohta in jo za zaščito premažete z brezbarvnim lakom – in umetnina je končana.

Pedikura z gelom

Že nekaj časa lepotni saloni ponujajo tudi pedikuro z gelom, kjer nohte kot pri manikuri izdelajo iz gela. Ker nohti na nogah rastejo počasneje, se boste s tako pedikuro izognile pogostim popravkom okrušenega laka. Na voljo so tudi barvni laki in različne poslikave.

Okrasite jih!

Svoje noge pa po temeljiti negi lahko tudi okrasite z nakitom. Različne verižice, ki jih zapnete čez gleženj ali pa pisani in svetleči prstančki. Če boste izbrale tiste, ki so narejeni iz srebra, jih lahko nosite tudi ob kopanju v morju in pa med sončenjem. Naj tudi vaše noge začutijo poletje!

Okrasite svoje noge z nakitom.
Okrasite svoje noge z nakitom.FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493