Zadovoljna.si
Ne pozabite na piling, ki bo olajšal celotno depilacijo in preprečil vraščanje.

Moda

Zima? Čas je za voskanje!

A.Ž.
19. 11. 2009 18.47
0

Čeprav je naše telo očem najbolj izpostavljeno poleti, bodite pozorni, da ga ne boste preveč zanemarili. Med drugim poskrbite tudi za svoje dlake – zima je čas, da se jih za vedno znebimo.

Britvico pospravite le za najnujnejše primere – čas je za voskanje!
Britvico pospravite le za najnujnejše primere – čas je za voskanje!FOTO: iStockphoto
Pomisleki o brazilski depilaciji in vosku še vedno ostajajo. Poleg nekoliko bolečega postopka so tu še obremenjevanje s svojim telesom, intimni predeli in nezaupanje. Ko se torej odločate za izbiro kozmetičnega salona, se predhodno pozanimajte tudi o zaposlenih. Pri tovrstnih stvareh sta namreč pomembna tudi vaše počutje in zadovoljstvo. Prijaznost je ena izmed glavnih lastnosti, ki jih mora imeti vaša kozmetičarka.

Le kaj si bo mislila o meni?


Mnogo ljudi je prepričanih, da imajo kozmetičarke ob pogledu na dlake različne pomisleke. Vendar se s takimi in podobnimi mislimi ne obremenjujte. Tudi delo v salonu je le ena izmed služb, ki jo ponavljajo dan za dnem, poleg tega pa vsi vedo, da so dlake nekaj povsem običajnega. Pomisleki v smislu „Kosmata kot medved.“ so zato popolnoma odveč.

Ne pozabite na piling, ki bo olajšal celotno depilacijo in preprečil vraščanje.
Ne pozabite na piling, ki bo olajšal celotno depilacijo in preprečil vraščanje. FOTO: iStockphoto

Higiena

Pri depilaciji z voskom pomembno vlogo igra tudi čistoča. Bodite pozorni na razkuževanje rok, zaščitne rokavice in vedno čisto podlogo na mizi, kjer se depilacija izvaja. Zaradi občutljivosti intimnih predelov je čistoča eden izmed glavnih adutov kozmetičnega salona.

Kdaj na depilacijo?


Načeloma naj bi dlake morale biti dolge od pol pa vse do centimetra, če pa smo bolj natančni, je to odvisno od strukture. Tiste, ki ste že bile večkrat depilirane, se lahko zaradi mehkih dlak na depilacijo odpravite preden dosežejo pol centimetra. Če boste brazilsko ali običajno depilacijo obiskale prvič, naj bodo dlake daljše.

Pomembno je sodelovanje


Dobra kozmetičarka se bo potrudila in odpravila prav vsako dlako, tudi če bo morala zato poseči po pinceti. Pomagajte ji in sodelujte. Večkrat se namreč zgodi, da se dlake pod določenim kotom ne opazijo.

S tem, ko boste svoji kozmetičarki nakazali, da je izpustila delček, je ne boste užalili, temveč samo pomagali, da bo dobro opravila svoje delo. Tudi obvezen piling, ki ga naredite en dan pred depilacijo, bo olajšal delo. Dlake se ne bodo vraščale, koža bo manj razdražena in srbeča.

Kaj se pogovarjati?

Tudi to je ena izmed zagat, ki se pojavlja, ko ležite na depilacijski mizi. Svojo kozmetičarko lahko povprašate po različnih voskih in načinih nanašanja, poleg tega se lahko pozanimate, katerega priporoča za vašo kožo in podobno. Pogovor se bo po vsej verjetnosti razvil naprej, zagotovo pa je prijeten klepet veliko boljši kot smrtna tišina.

Nega

Po depilaciji si privoščite udobna oblačila in navlažite svojo kožo. Odstranite morebitne sledi voska z oljem za telo in se poskusite vzdržati uporabe britvice. Do poletja bodo vaše dlake svetlejše, redkejše in manj opazne.
Po depilaciji kožo primerno navlažite in jo pomirite.
Po depilaciji kožo primerno navlažite in jo pomirite.FOTO: iStockphoto

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493