Zadovoljna.si
Visoka figa - 2

Nega las

Kako se izogniti vsakodnevnemu umivanju las?

J.V.
09. 01. 2018 08.14
4

Če sodite med tiste, ki dnevno telovadijo, potem veste, da si morate skoraj vsakodnevno umivati lase, kar vzame veliko časa in ni najboljše za vaše lase. Da bi se temu izognile upoštevajte naslednje tri nasvete.

Sušenje las z brisačo - 2
Sušenje las z brisačo - 2FOTO: Thinkstock

Pomembno je, da za pogosto umivanje las uporabljate blag šampon, če se vsakodnevnemu umivanju lahko izognete, pa še toliko bolje. Lasje se namreč zaradi tega mastijo hitreje, medtem ko je sama struktura las na otip zelo neprijetna in suha. Strokovnjaki tako priporočajo od 2- do 3-krat tedensko umivanje las, kar ne bo porušilo naravnega ravnovesja lojnic. Takšna je teorija, v praksi pa je včasih to težje storiti, zlasti, če se veliko ukvarjate s športom in so vaši lasje dnevno preznojeni.

Visoka figa - 2
Visoka figa - 2 FOTO: Pinterest

Pozabite na umivanje cele glave

Da bi se izognile prepogostemu umivanju las, po telovadbi operite le tisti del las, ki je najbolj izpostavljen znojenju. Na primer, če imate fru fru in ga med telovadbo niste spele nazaj, po končani vadbi umijte le ta del, ostale lase pa spnite v čop ali figo, če vas motijo.

Uporabite suh šampon

Eden izmed najboljših izumov je zagotovo suh šampon. Z njegovo pomočjo lahko umivanje las prestavite za nekaj dni in se tako izognete vsakodnevnemu umivanju las. Na lase ga nanesite z razdalke 30 centimetrov, ga dobro vtrite v lasišče in po 2 minutah delovanja odstranite s krtačo.Uporabite ga lahko tudi pred samo vadbo, saj bo pomagal pri vpijanju znoja.

Lase spnite v čop ali figo

Včasih je dobra alternativa umivanju las speta pričeska. Če imate daljše lase, jih počešite tesno ob lasišču in spnite v visok čop, spletite jih v kito ali pa oblikujte v figo. Vse pričeske so trenutno zelo trende in nihče ne bo opazil, da nimate sveže umitih las.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493