Zadovoljna.si
lasje

Lepota

Kako pogosto morate očistiti pripomočke za oblikovanje las?

B.R.
22. 06. 2020 06.00
0

Vsi vemo, da je čiščenje čopičev za ličenje nujno za zdravo kožo. Vendar to niso edini pripomočki, ki jih je treba redno čistiti. Tudi pripomočki za lase morajo biti redno očiščeni in vzdrževani.

"Pri ohranjanju čistega domačega okolja so naši pripomočki za oblikovanje las pogosto spregledani," meni strokovnjak za lase Marcus Hoey. "Bakterije, virusi in glivice lahko živijo in rastejo na površinah več dni, tudi na naših pripomočkih za lase," je poudaril v intervjuju za Yahoo. Ne glede na to, ali uporabljate krtače ali glavnike za odstranjevanje mrtvih las ter pripomočke za oblikovanje pričeske, obstaja velika možnost, da se na njihovih površinah naberejo mikrobi, odmrli lasje in kožne celice ter ostanki izdelkov.  

Krtače za lase in glavnike je treba vzdrževati vsak dan in jih temeljito očistiti na dva tedna ali vsaj enkrat mesečno. Cilj je preprečiti, da bi mrtve kožne celice odlagali nazaj na glavo. Kar zadeva vsakodnevno vzdrževanje, frizer Trey Gillen pravi da je nujno, da odstranite vse lase, zataknjene v zobe glavnika ali ščetine krtače. Mesečno jih namočite tudi v vroči kopeli s šamponom: "Napolnite pomivalno korito z vročo vodo, dodajte nekaj kapljic šampona ali mila za posodo, vse skupaj poščetkajte v vodi. Pazite, da krtače in glavnik namakate vsaj tri do pet minut, preden jih izperete, nato pustite, da se posušijo na zraku."

Kako s kože odstraniti barvo za lase?
Preberi še
Kako s kože odstraniti barvo za lase?

Skrbeti morate tudi za sušilnik za lase. "Snemite šobo na koncu sušilnika in jo res dobro operite, saj se tam, kjer se med sušenjem morebiti dotikate vaših las, nabere umazanija. Morda jo boste morali namočiti v vroči vodi, da gre umazanija lažje stran, odvisno od tega, kako močni so vaši izdelki za oblikovanje." Pri sušilniku se lahko sčasoma zamaši tudi zračni filter: "Zračni filter je ponavadi enostavno odviti, tako da lahko filter dobro izperete z vodo," ter doda, da je stara zobna ščetka zelo dober pripomoček za čiščenje: "To bi morali storiti vsaka dva do tri mesece." 

Vroči oblikovalci so pripomočki, ki so najbolj zahtevni za čiščenje. Nujno je, da preprečite kopičenje umazanije na vročem delu pripomočka. To storite tako, da po vsaki uporabi pripomoček izklopite iz omrežja in pustite, da se ohladi, tik preden doseže sobno temperaturo pa vzemite vlažno krpo in obrišite pripomoček. Ne pozabite umivati tudi elastik ter pripomočkov za kodre, kot so navijalke ali vroči valji – pomembno je, da jih redno čistite. Vzemite zobno ščetko in milnico in očistite vsak posamezen valjček. 

rtače za lase in glavnike je treba vzdrževati vsak dan in jih temeljito očistiti na dva tedna ali vsaj enkrat mesečno.
rtače za lase in glavnike je treba vzdrževati vsak dan in jih temeljito očistiti na dva tedna ali vsaj enkrat mesečno. FOTO: Shutterstock

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413