Zadovoljna.si
Lasje

Nega las

In to že po 7 dneh!

zadovoljna.si
10. 01. 2018 08.16
0

Naši lasje imajo vsako zimo veliko dela. Poleg pokrival, nenehnega menjanja temperatur, naelektrenosti in vetra se morajo boriti še z neugodnimi vremenskimi pogoji. Prav zato ni nič čudnega, če so lasne konice videti utrujene in razcepljene, lasje pa brez leska in mehkobe. Zdravi lasje, ki so rezultat skrbne nege in pravilne prehrane, nam bodo v veselje in ponos, zato je prav, da jim pozornost posvečamo skozi celotno leto.

Najbolj pomemben dejavnik pri obnovi poškodovanih in suhih las je izbira kakovostnega dermatološkega šampona.
Najbolj pomemben dejavnik pri obnovi poškodovanih in suhih las je izbira kakovostnega dermatološkega šampona.FOTO: iStock

Poškodovani in suhi lasje so bitka, s katero se sooča večina pripadnic ženskega spola. Največkrat so posledica toplotne obdelave, nepravilne nege in zunanjih dejavnikov, kot so v zimskem času nizke temperature, ki lahko lasem povzročijo trajno škodo, zato jih moramo pred škodljivimi dejavniki zaščititi z negovalnimi sredstvi. Močnejši kot so vaši lasje, kasneje vas bodo presenetile razcepljene konice. Dejstvo je, da je videz las delno pogojen tudi genetsko, a nikar ne obupajte, saj je velik del končnega rezultata še vedno odvisen od truda, ki ga vložite v njihovo nego.

Če se odločite za oblikovanje las s figarom ali likalnikom, ne pozabite na ustrezno zaščito.
Če se odločite za oblikovanje las s figarom ali likalnikom, ne pozabite na ustrezno zaščito. FOTO: iStock

Bodite nežni!

Poleg zunanjih dejavnikov, ki so eden največjih sovražnikov las, jih velikokrat poškodujemo tudi sami, ker z njimi ravnamo preveč grobo. V resnici bi morali paziti, da smo nežni, ko nanašamo izdelke za njihovo čiščenje in nego, mokrih jih ne bi smeli nikoli drgniti z brisačo, pazljivi bi morali biti tudi pri razčesavanju. Lasje so manj občutljivi, ko so mokri, zato bi jih morali razčesati, še preden se posušijo, na splošno pa bi bilo najbolje, če bi se lahko počesali čim manjkrat. Pomembno je, da uporabite glavnik iz naravnih ščetin, če se radi zapletejo, pa izberite glavnik z redkimi ščetinami. Če je le mogoče, jih posušite na zraku ali na najnižji temperaturi, ki jo premore vaš sušilec za lase. Za to boste sicer porabili nekoliko več časa, vendar bo struktura las veliko bolj zdrava in močna. Če se odločite za oblikovanje las s figarom ali likalnikom, ne pozabite na ustrezno zaščito. Škoduje seveda tudi barvanje, zato izbirajte barve, ki vsebujejo čim manj kemikalij. Verjamemo, da se je vseh teh nasvetov težko držati, toda bolj ko jim boste sledili, lepši bodo vaši lasje.

Posezite tudi po ribah, ki so bogate z omega 3 maščobnimi kislinami ter imajo velik vpliv na kakovost in hitrejšo rast las.
Posezite tudi po ribah, ki so bogate z omega 3 maščobnimi kislinami ter imajo velik vpliv na kakovost in hitrejšo rast las.FOTO: iStock

Lase dobro nahranite

Skrb za zdrave lase se začne že na samem krožniku. Raznovrstna in uravnotežena prehrana je namreč pomembna tudi za zdravje las, ki jih sestavlja kar 97 % beljakovin. Da bi jim zagotovili zdravje tudi od znotraj, to še ne pomeni, da moramo posegati zgolj po beljakovinah. Posezite tudi po ribah, ki so bogate z omega 3 maščobnimi kislinami ter imajo velik vpliv na kakovost in hitrejšo rast las. Polnovredne žitarice imajo pomembno vlogo pri tvorbi novih celic, njihovo pomanjkanje pa povzroča izpadanje in tanjšanje las. Oreščki, ki prav tako kot ribe vsebujejo pozitivne maščobne kisline, preprečujejo nastanek prhljaja in negujejo lasišče, medtem ko bo kalcij, ki velja za enega najpomembnejših mineralov, vplival na samo rast las. Zelenjava temnih barv, kot so denimo špinača, brokoli, blitva, jajčevci in tako naprej, bo poskrbela za močne lase, živila, bogata z beljakovinami in keratinom, pa bodo poskrbela za njihovo kakovost in zdrav lesk.

V 7 dneh obnovi površino poškodovanih las, jim vrne lesk in zgladi konice.
V 7 dneh obnovi površino poškodovanih las, jim vrne lesk in zgladi konice. FOTO:

V 7 dneh do bolj zdravih in sijočih las

Najbolj pomemben dejavnik pri obnovi poškodovanih in suhih las pa je izbira kakovostnega dermatološkega šampona. Uporaba tega močno izboljša poškodovanost las in jim vrne sijaj. Dermatološki šampon za poškodovane in suhe lase Fitoval hitro, že v 7 dneh, obnovi površino poškodovanih las, jim vrne lesk in zgladi konice. To potrjuje tudi ocena učinkovitosti dermatološkega šampona Centra za klinična preizkušanja v Franciji.

Šampon nanesite na vlažne lase in ga vmasirajte v lasišče. Pustite, da deluje vsaj 3 minute, nato ga temeljito sperite. Postopek po potrebi ponovite. Skrivnost šampona je v kombinaciji aktivnih sestavin (lecitin, pšenični proteini, D-pantenol in rastlinska izvlečka Urtica dioica in Salvia officinalis), ki lase ščitijo in obnavljajo, uravnavajo vlažnost las in lasišča ter vračajo voljnost in sijaj. Lecitin in pšenični proteini na lasni površini ustvarijo zaščitni film, ki pomaga zapreti raze ter lase s tem zavaruje pred zunanjimi vplivi in izsušitvijo. D-pantenol ustvarja zalogo vlage tudi v globljih plasteh las in lasišča. Kopriva izboljšuje prekrvavljenost lasišča, žajbelj pa deluje antiseptično. Seveda pa ne smemo pozabiti na prehrano od znotraj, za kar poskrbijo kapsule Fitoval. Tako bodo vaši lasje tudi sijoči, močni in zdravi!

Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493