Zadovoljna.si
Ženska spi

Nega las

Zato nikoli ne bi smele spati s spetimi lasmi!

J.V.
04. 05. 2018 09.50
0

Če imate dolge lase, potem jih verjetno pred spanjem spnete v figo ali čop. Tako se vam med spanjem ne zapletejo in tudi spanec je bolj miren, ker se ponoči ne zbujate, ker ste se zapletle vanje. Očitno pa si s tem početjem delate več škode kot koristi!

Ko govorimo o dolgolaskah, jih lahko razdelimo v dve skupini: tiste, ki spijo s spuščenimi lasmi in tiste, ki jih pred spanjem spnejo v čop ali figo na vrhu glave. Dejstvo je, da spanje s spuščenimi lasmi povzroča številne preglavice in zato je marsikateri veliko lažje zaspati, če so njeni lasje speti. Kar pa pogosto prinaša posledice, med katerimi je tudi izpadanje las.

Preberite še: Zakaj nikoli ne bi smele spati z mokrimi lasmi?

Zaradi tesnega spenjanja las v času spanja lahko pride do prekomernega izpadanja las, to pa ni edini simptom. Opazite lahko tudi, da se vaši lasje tanjšajo, ker so ves čas napeti v čop ali figo in lomijo. Da bi to preprečili, strokovnjaki svetujejo, da pri spenjanju las pazite, da so speti v zelo rahel čop ali figo. Spletete jih lahko tudi v bolj rahlo kito. Tako se med spanjem ne boste zapletale v lase, ti pa vseeno ne bodo celo noč trpeli pod pritiskom. 

Rahla figa
Rahla figaFOTO: Pinterest

 
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375