Zadovoljna.si
Mary Hardison - 1

Novice

101-letnica skočila s padalom in postavila svetovni rekord

STA
20. 03. 2012 12.00
0

Američanka, ki je za svoj 101. rojstni dan v tandemu skočila z jadralnim padalom, se bo danes vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov. Skok Mary Hardison so namreč tudi uradno priznali za rekord in 101-letnici so prisodili naziv "najstarejše ženske, ki je v tandemu skočila s padalom", s tem pa je premagala 100-letnico s Cipra, ki je s padalom skočila leta 2007.

Skočila je v tandemu.
Skočila je v tandemu.FOTO:
Mary Hardison - 1
Mary Hardison - 1 FOTO:

Prababica Mary Hardison iz ameriške zvezne države Utah je v tandemu poletela 1. septembra 2011, medtem pa so jo opazovale in spodbujale štiri generacije njene družine. Skok je potekal brez težav, z inštruktorjem pa sta v zraku celo izvedla nekaj trikov, ki jih je spodbudila Hardisonova. V intervjuju za Guinnessovo knjigo rekordov je povedala, da si je želela skočiti s padalom, ker se je s tem začel ukvarjati njen 75-letni sin. "Nisem želela, da bi on počel nekaj, česar jaz ne," je povedala Hardisonova.

Strah za Hardisonovo sicer nikoli ni bil vprašanje, saj se je za svoj 90. rojstni dan podala na vse vožnje za odrasle v zabaviščnem parku Disneyland, poročajo ameriški mediji. Čeprav je počaščena, da se bo prav ona zapisala v knjigo rekordov, pa Hardisonova upa, da bo rekord kmalu kdo presegel. "Rada bi, da bi se starejši ljudje opogumili in počeli stvari, ki jih veselijo, dokler jih le lahko. Bodite pozitivni, prijatelji ne marajo čemernežev," je povedala.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493