Zadovoljna.si
Policija

Novice

12-letna mamica prodala sinčka za 12.500 evrov

Z.C.
13. 03. 2012 11.18
0

V Grčiji so aretirali 12-letno deklico, ker je svojega komaj 10 tednov starega otroka prodala za 12.500 evrov paru brez otrok. Vendar sta otroka 'kupila' policista pod krinko, poroča grški dnevnik Athens News. Poleg deklice so aretirali tudi njeno teto in starša, do aretacije pa je prišlo zahvaljujoč anonimnemu klicu.

Policija
Policija FOTO: Reuters

Grška kriza se kaže na različne načine, zgodba 12-letne deklice, ki je prodala svojega komaj rojenega sinčka, pa je še en dokaz, v kako hudi stiski so se znašli nekateri prebivalci te države. V teh dneh namreč grški mediji poročajo o aretaciji dvanajstletnice iz Xrysoupolija, majhnega kraja nedaleč od mesta Kavala na severu Grčije. Deklica je zanosila, rodila sina in ga 10 tednov po porodu poskušala prodati nekemu paru za 12.500 evrov. O njeni nameri je nekdo z anonimnim klicem obvestil policijo, ki ji je pripravila zasedo, otroka sta namreč kupila policista pod krinko. Deklico so odpeljali pred preiskovalnega sodnika, ki jo je že zaslišal, kot poročajo grški mediji, pa jo bodo kmalu izpustili iz pripora. Njenega sinčka pa so odpeljali v bolnišnico na opazovanje. Policija je poleg mlade Grkinje prijela tudi njeno 44-letno teto in njene starše, ki so obtoženi, da so otroka dali v nezakonito posvojitev. Za finančno transakcijo sta policista uporabila označene bankovce, s pomočjo katerih je policija prišla na sled tudi dekličinim sorodnikom.


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493