Zadovoljna.si
Se namestiti na bok tako, da očal ne zvijaš in ti na koncu ne poči okvir?

Novice

Ne, to ni hec!

zadovoljna.si
18. 08. 2015 07.56
0

Očala niso zabavna. Predvsem so tu mišljeni nekateri posamezniki, ki se jim zdi, da je nošenje očal s stekli brez dioptrije hec. Ne zavedajo se, da nas, očalarje, spremljajo vsakodnevne tegobe, ki nam pijejo živce in delajo gube. V očesnem centru za lasersko odpravo dioptrije Morela okulisti so nam zaupali 12 najbolj zanimivih in izvirnih sprememb, ki so jim jih zaupali njihovi pacienti, ki so se za vedno znebili očal z lasersko odpravo dioptrije.

Očala vam preprečujejo, da bi lahko uživali ob vašem najljubšem toplem napitku tako kot si zaslužite.
Očala vam preprečujejo, da bi lahko uživali ob vašem najljubšem toplem napitku tako kot si zaslužite.FOTO: Thinkstock
TUŠ

Vsakič, ko greš pod tuš, si popolnoma slep, saj moraš očala pustiti zunaj kabine. Vse si moraš v naprej pripraviti in ogledati: kje točno visi brisača, kam si postavil šampon, balzam, milo … A konča se po navadi tako, da se zanašaš na barvne etikete in oblike stekleničk, ki jih nosiš 3 cm k obrazu, da lahko razbereš, kaj je to, kar držiš v rokah.

TOPLI NAPITKI

Očala ti preprečujejo, da se približaš vročim čajem, kakavom … Zaradi zameglitve stekel imaš na izbiro ali brisanje mokrih stekel v majico ali čakati 1–2 minuti, da meglica izpari.

DEŽEVEN DAN

Saj ne veš, ali bi si očala nenehno brisal v majico in tako vsaj poskušal izcimiti čim več iz deževne situacije, ali bi enostavno obupal in z zalitimi stekli hodil okoli. V vsakem primeru slepo tavaš po ulici in samo čakaš, kdaj te bo mimoidoči avtobus zalil.

LEŽANJE Z OČALI

Se namestiti na bok tako, da očal ne zvijaš in ti na koncu ne poči okvir? Izziv. A če z njimi zaspiš, jih boš kasneje verjetno našel zlomljene pod svojo roko ali hrbtom.

SREDI NOČI

Vstaneš, tipaš po nočni omarici, ne najdeš očal. Potipaš še enkrat, ne najdeš očal. Tipaš za stikalom za luč, prižgeš luč. Šok, potrebuješ minuto, da se navadiš na svetlobo. Jezno pograbiš očala z nočne omarice in stečeš na WC.

Se namestiti na bok tako, da očal ne zvijaš in ti na koncu ne poči okvir?
Se namestiti na bok tako, da očal ne zvijaš in ti na koncu ne poči okvir?FOTO: Thinkstock
NADLEŽNA VPRAŠANJA

- Koliko imaš dioptrije? Ni tvoja stvar.
- Lahko poskusim tvoja očala? Ja, izvoli. Če bi se s tem končalo, bi bil svet lepši. A sreča ni na naši strani. Ko jih prijatelji dajo gor, ne zmanjka grimas in komentarjev v smislu: Joj, kako lahko s tem kaj vidiš? in Kaj, tako slep si?. No, nekateri ti jih sicer kar potegnejo z obraza. Šok.
- Zakaj ne nosiš leč? Kot da si tako z lahkoto nekaj vstavim v oko. Pa ne, da na to nisem pomislil ...

ŠPORTNE AKTIVNOSTI

Očala pri športnih aktivnostih poskrbijo, da izvajaš še dodatne vaje, ko neprestano popravljaš očala, ki ti ves čas drsijo z nosu. Druga možnost je, da si priskrbiš očala za šport, s katerimi izgledaš tako smešno, da te prodajalka v trgovini seveda spet vpraša: »Ali ne bi poskusili z lečami?« Kot da na to niste pomislili …

ZABAVIŠČNI PARK IN ADRENALINSKI ŠPORTI

Dilema. Želiš v svoji izkušnji kaj videti in si jo tako zapomniti ter zraven tvegati, da ti očala gladko odletijo z nosu ob prvem sunku, ali jih raje varno spraviš v nahrbtnik ter slepo uživaš v dogodivščini?

IZ HIŠE NA PROSTO IN OBRATNO

Sonca se načeloma vsi veselimo, a za kratkovidce je to prava nočna mora. Zaradi močnih sončnih žarkov je treba konstantno menjavati navadna korekcijska očala za sončna očala z dioptrijo in obratno. Ženske in moški moramo zato vedno imeti pri sebi torbice in škatlice za očala.

Korekcijska očala ... sončna očala z dioptrijo ... korekcijska očala ... sončna očala z dioptrijo ... In tako približno 800-krat dnevno. Zabavno.

POZIMI V LOKAL

Vstopiti v lokal pomeni stati 10 minut in ugotavljati, s kom se sploh pogovarjamo. Para je bolj ali manj naš največji sovražnik.

IZGUBLJENA OČALA

Zelo zabavno je iskanje očal – brez očal. Spomin in roke so tvoje edino upanje.

3D FILMI

Poskušaj si ogledati 3D film s 3D očali nad svojimi očali. Verjetno naslednjič ne boš več šel in zapravil 10 eur za karto.
Mnogi, ki nimajo težav z vidom, v očalih vidijo predvsem super modni dodatek. A vsak, ki jih mora uporabljati, se zaveda, da bi bilo življenje brez očal pravzaprav veliko bolj preprosto. Same težave z dioptrijo so rešljive, in sicer je dioptrijo mogoče odpraviti z lasersko operacijo.

Prijavi se!

Morda je sedaj pravi čas, da tudi sami odkrijete, kakšno je življenje, ko ne potrebujete več očal. Zagrabite priložnost ter se prijavite za brezplačni informativni posvet o možnosti laserske odprave dioptrije v centru Morela okulisti. Izkoristite super poletni popust. Ob prijavi preko obrazca v komentar vpišite POP10 in se potegujte za 10 brezplačnih predoperativnih pregledov!

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493