Zadovoljna.si
Dolžni so ji 27 tisoč evrov.

Novice

27 tisoč evrov odškodnine za pornič

Z.M.
18. 04. 2012 11.55
4

Hrvaška pevka Severina je leta 2004 vložila tožbo proti enemu od hrvaških portalov, ki so kljub prepovedi objavili fotografije iz njenega domačega porniča, konec lanskega leta je sodnik razsodil v korist hrvaške zvezdnice, ki pa do danes še ni prejela odškodnine, zato je znesek v tem času zrasel in je zdaj kar 27 tisoč evrov.

Severino še kar spremlja senca domačega porniča, ki je v medije pricurljal pred osmimi leti.
Severino še kar spremlja senca domačega porniča, ki je v medije pricurljal pred osmimi leti.FOTO: Miro Majcen
Dolžni so ji 27 tisoč evrov.
Dolžni so ji 27 tisoč evrov. FOTO: Miro Majcen

Severina se še kar ni rešila temne sence, ki jo spremlja vse od leta 2004, ko je v javnost pricurljal njen domači pornič. Čeprav je pevkin odvetnik takrat vsem medijem prepovedal objavo fotografij iz omenjenega videa, se eden od hrvaških portalov tega ni držal, zato je Severina proti njim vložila tožbo. Slednja se je konec lanskega leta rešila v njeno korist, a zvezdnica do danes na svoj račun še ni prejela odškodnine, ki je v tem času narasla na kar 27 tisoč evrov. Proti portalu so zato sprožili prisilno poravnavo.

Utemeljena tožba

Pevka je tožbo gladko dobila, saj je utemeljila, da je portal na škandalozen in senzacionalističen ter ponižujoč način vdrl v njeno zasebnost. Za umik fotografij so zahtevali njeno izjavo in jo na koncu tudi dobili. Zaradi njihove objave je Severina utrpela materialno škodo, saj pet mesecev praktično ni nastopala, ves mesec pa ni zapustila svojega doma. Ljudje so jo provocirali na koncertih in jo žalili na ulicah. Medijska zgodba, ki je pred osmimi leti dodobra pretresla hrvaški medijski svet, se tako le počasi bliža h koncu.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493