Rdeča barva sadja in zelenjave ima pozitiven učinek na delovanje srca in izboljšanje spomina. Najboljša izbira bodo jagode, češnje, paradižnik in rdeča paprika. Sledijo še maline, brusnice, granatna jabolka, jabolka, rdeče grenivke, grozdje, redkev, pomaranče, breskve ... Oranžna barva v sebi skriva karoten in je bogata z antioksidanti. Ima pozitiven vpliv na srce, preprečuje rakava obolenja, ohranja vid in prav tako krepi spomin. Oranžna živila so zavezniki zdrave in lepe kože. Zmagovalca sta korenje in marelica, sledijo jim buče, nektarine, grenivke, melone, oranžna paprika … Zelena živila odpravljajo bolezni oči, zato jih pogosto imenujemo tudi očesni vitamini. Spodbujajo čiščenje strupov iz telesa in ščitijo pred nalezljivimi prehladi. Zelena živila so grah, špinača, kumare, brokoli, zelje, stročji fižol, zelena paprika, por, leča, brokoli, šparglji, avokado, zelena jabolka, kivi, grozdje … In še zadnja in prav tako učinkovita barva je rumena, ki blagodejno vpliva na dihala, preprečuje pljučne bolezni in zmanjšuje vnetje sklepov. Rumena živila so ananas, grenivke, limone, sladka koruza in rumena paprika.
Novice
4 barve za zdravo telo
Recept zdrave in okusne hrane se skriva v barvah. Živila močnih barv niso le lepa na pogled, temveč simbolizirajo zdrave sestavine, ki bogatijo in blagodejno vplivajo na naše celotno telo. Sadje in zelenjava opaznih barv imata tako poleg estetskega in hranilnega tudi zdravilni namen.
UI
Vsebina ustvarjena brez generativne umetne inteligence.
KOMENTARJI (0)
Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV