Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

81-letnica si je na prsi vtetovirala, naj je ne oživljajo

Z.M.
09. 09. 2011 16.57
0

Po mučni in počasni smrti moža Malcolma, se je 81-letna Joy Tomkins odločila, da ne želi iti skozi podobno mučenje. Zato si je na prsi vtetovirala napis 'ne oživljajte me', da bi se, ko bo prišel čas za to, izognila podobni usodi. Njena otroka jo pri tem podpirata.

Joy Tomskins, 81-letna babica iz Norfolka, želi, da jo zdravniki pustijo umreti, če se bo slučajno znašla na njihovi bolniški postelji. Na prsih ima napis 'ne oživljajte', na hrbtu pa kratico PTO in puščico (Please turno ver, op. po slovensko, prosim obrnite), če slučajno pade na hrbet.

Za ta korak se je gospa odločila po tem, ko je bila priča počasni in mučni smrti svojega moža Malcolma. Čeprav ni kronično bolna, je obiskala salon za tetoviranje, plačala pet funtov za napisa in si s tem zagotovila pravico do zavrnitve oživljanja.

Ne želi biti napol mrtva

"Ne želim biti napol mrtva. Ko bo prišel čas za to, želim preprosto umreti. Morda bi mislila drugače, če bi imela 51 let, a jih imam 81," je priznala babica šestih vnukov, ki sicer boleha za artritisom, Raynaudovo boleznijo in diabetesom. Prepričana je bila, da bo umrla do 70. leta, a je vesela, ker je doživela precej več.

"Ne želim, da se me družina spominja kot rastline, ki je tedne ali mesece negibno ležala na postelji," pravi Joy. Njena dva otroka, 52-letni Thomas in 50-letna Mary, poznata mamino željo in jo v tem podpirata.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493