Zadovoljna.si
Brad Pitt in Angelina Jolie sta blestela na rdeči preprogi.

Novice

Ameriški igralski ceh nagradil film Služkinje

STA
30. 01. 2012 18.44
0

Ameriški igralski ceh (Screen Actors Guild) je na podelitvi v Los Angelesu glavne nagrade dodelil drami Služkinje režiserja Tata Taylorja. Tako je bila za najboljšo igralko izbrana Viola Davis, za najboljšo stransko vlogo nagrajena Octavia Spencer, celotna igralska ekipa iz filma Služkinje pa je prejela še nagrado za najboljši igralski ansambel.

Brad Pitt in Angelina Jolie sta blestela na rdeči preprogi.
Brad Pitt in Angelina Jolie sta blestela na rdeči preprogi.FOTO: Reuters

Na 18. podelitvi nagrad igralskega ceha, ki predstavljajo pomemben namig pred februarsko podelitvijo oskarjev, so Služkinje v tekmi za glavne nagrade premagale filme "The Artist" (Umetnik), Potomci in Dekliščina. "Vlogo sem odigrala z izjemnim veseljem," je ob prejemu nagrade dejala Davisova in dodala: "Film ne govori le o temnopoltih ljudeh ali ženskah, temveč o vseh nas". Spencerjeva je povedala, da film osvetljuje življenje žensk, ki v ameriški zgodovini niso imele glasu.

Francoski igralec Jean Dujardin je za vlogo v filmu "The Artist" prejel nagrado za najboljšega igralca. Film je po mnenju filmskih kritikov favorit za oskarja. "To je ljubezenska in preprosta zgodba. Ni le črno-beli in nemi film," je povedal Dujardin. "Je nov vizualni in emotivni eksperiment za občinstvo," je dodal. Nagrado za najboljšega stranskega igralca je prejel Christopher Plummer za vlogo v filmu "Beginners" (Začetniki). Med občinstvom so bili med drugim prisotni še George Clooney, Brad Pitt in Angelina Jolie, Michelle Williams in Meryl Streep.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375