Zadovoljna.si
Nagrado podelijo vsako leto zaslužnim tujcem za njihov prispevek pri spodbujanju človečnosti, demokracije in strpnosti.

Novice

Angelina Jolie častna meščanka Sarajeva

STA
24. 04. 2012 06.47
0

Hollywoodsko zvezdnico Angelino Jolie, ki se je pred kratkim proslavila s svojim celovečernim režijskim in scenarističnim prvencem V deželi krvi in medu o vojni v BiH med letoma 1992 in 1995, so imenovali za častno meščanko Sarajeva, so sporočile sarajevske oblasti.

Nagrado podelijo vsako leto zaslužnim tujcem za njihov prispevek pri spodbujanju človečnosti, demokracije in strpnosti.
Nagrado podelijo vsako leto zaslužnim tujcem za njihov prispevek pri spodbujanju človečnosti, demokracije in strpnosti.FOTO: Reuters

S filmom V deželi krvi in medu je Angelina Jolie "prispevala k ohranitvi resnice o dogodkih, ki so povezani z vojno v Sarajevu in v BiH," je v sporočilu za javnost sporočil sarajevski kantonalni svet. Sarajevski kanton je 36-letno igralko obenem povabil, naj se 3. maja udeleži svečane slovesnosti ob podelitvi nagrade ob imenovanju za častno meščanko, je še povedal predstavnik tamkajšnjih oblasti. Nagrado podelijo vsako leto zaslužnim tujcem za njihov prispevek pri spodbujanju človečnosti, demokracije in strpnosti.

Film Joliejeve govori o policistu, bosanskem Srbu Danielu (Goran Kostić) in umetnici, Bošnjakinji Aliji (Zana Marjanović), ki sta bila pred začetkom vojne v BiH v ljubezenskem razmerju, z začetkom krvavega spopada leta 1992 pa sta se znašla na nasprotnih straneh. Film je požel številne pohvale v Sarajevu, kjer je bila premiera dobro obiskana. Po drugi strani pa je film nenaklonjen sprejem doživel tako v srbskih medijih kot med srbskimi filmskimi gledalci, saj naj bi Srbe predstavljal le kot zlikovce.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493