Zadovoljna.si
Angelina Jolie - posebno odposlanko vodje UNHCR

Novice

Angelina Jolie postala posebna odposlanka vodje UNHCR

STA
18. 04. 2012 11.04
0

Angelino Jolie, ki že desetletje opozarja na vprašanje beguncev po svetu, je Visoki komisariat ZN za begunce (UNHCR) imenoval za posebno odposlanko vodje te agencije Antonia Guterresa, so sporočili na sedežu UNHCR v Ženevi. Jolieva je bila doslej ambasadorska dobre volje UNHCR.

Angelina Jolie - posebno odposlanko vodje UNHCR
Angelina Jolie - posebno odposlanko vodje UNHCRFOTO:

Filmska igralka Angelina Jolie, ki je bila ambasadorka dobre volje od leta 2001, bo imela poslej kot posebna odposlanka visokega komisarja Antonia Guterresa "novo in razširjeno" vlogo, je sporočil tiskovni predstavnik UNHCR Adrian Edwards. Pojasnil je, da delo, ki ga je Joliejeva za agencijo opravila v zadnjem desetletju, vključno s 40 obiski na terenu, "občutno presega vlogo ambasadorke dobre volje". Povišanje Joliejeve je tako izraz priznanja njenemu delu.

36-letna Angelina je v minulem desetletju med drugim obiskala begunska taborišča v Iraku, na Haitiju in v Pakistanu, pri čemer je bila deležna velike medijske pozornosti. Edwards je izpostavil tudi bogate donacije igralke UNHCR.

Položaj posebnega odposlanca znotraj Združenih narodov je običajno rezerviran za karierne diplomate ali upokojene politike, bolj diplomatsko vlogo pa bo sedaj dobila tudi z oskarjem nagrajena 36-letna igralka.

V novi vlogi se bo Joliejeva osredotočila na krizna žarišča, katerih posledica so množične selitve ljudi, kot sta Afganistan in Somalija. Ob posebnih priložnosti pa bo tudi zastopala Guterresa. "To lahko pomeni predajo sporočil vladam ali drugim posameznikom in partnerjem, s katerimi sodelujemo," je pojasnil Edwards.

Na prvo misijo kot posebna Guterresova odposlanka se bo Joliejeva odpravila še ta teden, je še povedal Edwards, ni pa razkril, kam bo odšla.

UNHCR si prizadeva pomagati skoraj 35 milijonom beguncem in notranje razseljenim ljudem po vsem svetu.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368