Zadovoljna.si
Najstarejši diplomant Leo Plass

Novice

Avstralec diplomiral pri 97 letih

STA
04. 05. 2012 10.00
0

Avstralski pradedek Allan Stewart trdi, da je postal najstarejši diplomant na svetu. Pri 97 letih je namreč prejel diplomo iz kliničnih znanosti. Prvo diplomo je prejel leta 1936, leta 2006 pa je diplomiral še iz prava!

Najstarejši diplomant Leo Plass
Najstarejši diplomant Leo Plass FOTO:

Nekdanji zobozdravnik Allan Stewart, ki prihaja iz Sydneyja, je prvo diplomo prejel leta 1936, leta 2006 pa je diplomiral še iz prava. Kot pravi sam, je obiskovanje univerze nadaljeval, ker je želel "ostati umsko dejaven". Pojasnil je, da upokojitev zanj ni pomenila počitka."Ljudje nikoli ne bi smeli uporabljati izgovorov, da so prestari za študij. Nikoli ni prepozno za širjenje obzorij, spoznavanje novih prijateljev ali postavljanje izzivov za doseganje nečesa, kar je vredno truda," je prepričan Stewart.

Težave mu je povzročal računalnik

Kot pravi, se je bilo po odločitvi o nadaljevanju študija najtežje naučiti uporabljati računalnik. Stewart se je namreč obvladovanja računalnika naučil sam, saj je moral veliko nalog natipkati in jih po elektronski pošti oddati profesorjem na univerzi.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368