Zadovoljna.si
42159a9def_60419807

Novice

Avstrijski slaščičar pekel nacistične torte

STA
06. 04. 2011 12.05
0

Nek avstrijski pek je začel peči torte z motivi nacističnih simbolov. "Če kdo naroči, potem to naredim," je dejal slaščičar iz kraja Maria Enzersdorf pri Dunaju. S tem si je že nakopal srd preživelih iz nacističnih koncentracijskih taborišč, ki zahtevajo kazenski pregon.

Manfred Klaschka je v svoj katalog izdelkov vključil tudi torto s svastiko iz sladkorja, pa tudi torto s fotografijo otroka, kako po nacistično salutira z roko, dvignjeno v zrak. Kot pravi, gre zgolj za ponudbo, če bi si kdo zaželel tovrstno torto.

V odboru preživelih iz koncentracijskega taborišča Mauthausen so nad odnosom slaščičarja ogorčeni. "Natanko takšno razmišljanje nas je pripeljalo v katastrofo pred 70 leti," je dejal predsednik odbora Willi Mernyi.

V odboru so se tudi odločili, da bodo zahtevali uradni pregon slaščičarja. V Avstriji je namreč prepovedano izobešanje nacističnih simbolov, prav tako pa je z zakonom prepovedano vsakršno neonacistično delovanje.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493